Sant Martí Sarroca celebra aquest cap de setmana el Carnaval

30/01/2024 - 10:55h

25 carrosses i 5 comparses participaran a la Rua de diumenge al vespre

Aquest diumenge a Sant Martí Sarroca celebra la festa del Carnaval.

Els actes començaran a les 12 del migdia, amb l’arribada del Rei i la Reina del Carnaval pels carrers del poble, fins a la Placeta 1 d’octubre, on realitzaran el pregó d’inici de festes. Hi haurà pica-pica per a tothom, un taller de màscares pels infants i els comerços del municipi sortejaran tres paneres.

Els actes continuaran a la tarda amb la XXIV Rua del Carnaval pels carrers del poble. Qualsevol persona que presenti un tiquet de compra d’algun comerç local a la carpa d’inici de la rua, entre les 16 i les 18:30 hores, rebrà un petit obsequi. A partir de les 18.30 hores començarà la rua, en la qual hi participaran enguany 25 carrosses i 5 comparses. La convocatòria per a aquesta rua ha estat un èxit tan gran, que en vint-i-quatre hores es van cobrir totes les places. L’Ajuntament, com a organitzador, lamenta no haver pogut acollir totes les sol·licituds presentades, però l’espai de la rua és limitat i no hi cap tothom.

Sant Martí Sarroca forma part d’una comissió, liderada per l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos, en què participen els municipis que organitzen rues de carnaval a l’Alt Penedès i que defensen una música no sexista als carnavals. En aquest sentit, es demanarà als responsables de les respectives carrosses sentit comú en la utilització de segons quines lletres. En paraules de l’Alcaldessa de Sant Martí, Sònia Jansà: “No es tracta de censurar res, sinó de conscienciar i sensibilitzar la població”.

També et pot interessar

Comentaris