La Generalitat reconeix el periodisme “rigorós, valent i compromès” de Txell Feixas

23/01/2024 - 10:24h

La periodista de Sant Joan de Mediona va rebre el Premi Nacional de Comunicació de mans del president Aragonès

Ahir al vespre es van lliurar els Premis Nacionals de Comunicació 2023, que van distingir, entre d’altres, la periodista de Sant Joan de Mediona, Txell Feixas, reconeguda pel seu “periodisme rigorós, valent i compromès”. El jurat va destacar la seva trajectòria professional, especialment per la cobertura de conflictes, i ha reconegut la capacitat d’explicar les conseqüències més enllà del moment en el qual esclaten, retratant el dia a dia de la gent que els pateix i visibilitzant el paper de les dones.

Feixas va admetre durant la seva intervenció que el periodisme que fa és aquell que li surt de dins, i que després de tants anys la seva feina s’ha convertit també en la seva vida. “He intentat allunyar-me d’aquelles coses que m’havien dit que fes quan estudiava: un periodisme objectiu, que no existeix perquè tots som subjectius; un periodisme imparcial, que no és mai just; i un periodisme fred i distant, ben diferent al meu on m’apropo tot el que puc”, va reconèixer.

En aquest sentit, va assenyalar que “les històries humanes” són dels “pocs antídots” que queden en l’actualitat contra “l’anestesia general” de la societat davant els conflictes i les barbaries que es veuen. També va insistir en la importància de donar veu a les dones. “Hem d’explicar el món en femení, perquè només així el relat serà complert”, va concloure.

També et pot interessar

Comentaris