La Policia Local de Vilafranca deté una persona multireincident relacionada amb aldarulls a l’Espirall

22/01/2024 - 11:39h

La detinguda, que tenia una ordre pendent d’ingrés a la presó, s’havia vist implicada en 26 actuacions policials només el 2023

La Policia Local de Vilafranca va detenir la setmana passada una persona que tenia pendent una ordre judicial d’ingrés a presó. La detenció es va produir al carrer Gelida, al barri de l’Espirall, quan la detinguda va intentar eludir la presència policial. Una vegada interceptada i identificada, es va comprovar que el Jutjat Penal de Vilanova, havia ordenat la seva detenció i ingrés a presó. La dona va quedar detinguda i els agents  van instruir diligències judicials per al seu ingrés en el centre penitenciari.

Aquesta detenció es considera molt rellevant per part de la Policia Local, ja que aquesta dona creava continus problemes de convivència i delinqüencials, sobretot al barri de l’Espirall. Només l’any 2023 es va veure implicada en 26 intervencions policials.

La tasca de seguiment i la persistència de les accions policials ha permès la seva detenció i el seu ingrés a presó, cosa que ha de repercutir positivament en la convivència i la seguretat al barri.

D’altra banda, aquest dimecres passat dos agents de la Policia Local de Vilafranca van frustrar un robatori a un vehicle estranger a l’autopista AP7. Els agents, que es trobaven fora de servei, varen observar com un vehicle que circulava per l’AP7 en direcció a Vilafranca, indicava a un turisme amb placa de matrícula estrangera que tenia una avaria.

En parar els dos vehicles en el voral de l’autopista, un ocupant es va amagar per sostreure efectes de valor del vehicle estranger. En aquell moment els dos agents fora de servei, van aturar el seu vehicle al mateix lloc que els altres dos, moment en què els autors del robatori varen tornar a pujar al seu vehicle i varen sortir a gran velocitat, sense aconseguir sostreure les maletes del vehicle on volien cometre robatori. En aquell moment, el conductor estranger i els agents de la Policia Local van iniciar una persecució que va finalitzar al polígon Els Cirerers de Vilafranca, on s’havien desplaçat vehicles patrulla. El vehicle perseguit va patir un accident quedant immobilitzat pels danys i els seus ocupants van fugir entre les vinyes. Es van instruir diligències policials i el cos de Mossos d’Esquadra s’ha fet càrrec de la investigació.

Finalment en les darreres setmanes la Policia Local ha detingut dues persones amb Número d’Identitat d’Estranger (NIE) que s’havien presentat a les proves per obtenir el permís de conduir amb documentació falsa. Les detencions es van produir els dies 8 i 18 de gener, quan funcionaris de la Prefectura Provincial de Trànsit de Barcelona, responsables de les proves per obtenir el permís de conduir, van tenir sospites que la documentació que presentaven les persones era falsificada. En els dos supòsits, la Policia Local va esbrinar la identitat de les persones i va procedir a la seva detenció pels delictes de falsificació documental i usurpació d’estat civil. Es van instruir diligències judicial.

També et pot interessar

Comentaris