Dol al mon geganter per la mort del vilafranquí Jordi Gutiérrez, vinculat a tres colles penedesenques

Jordi Gutiérrez durant un sopar geganter.
20/01/2024 - 14:55h

Gutiérrez serà acomiadat aquest diumenge al Tanatori de Vilafranca amb la presència de les parelles de gegants de Vilafranca, la Ràpita i la Múnia

Aquest diumenge a la tarda, a les 16 h, serà acomiadat al Tanatori de Vilafranca del Penedès Jordi Gutiérrez Grau, membre de les colles de geganters de Vilafranca, la Ràpita i la Múnia, on residia, i que va morir aquest dijous al vespre als 46 anys. Gutiérrez havia ingressat a finals d’any a l’Hospital de l’Alt Penedès suposadament una infecció sobtada i va anar empitjorant el seu estat de salut fins que aquesta mateixa setmana va ser traslladat a l’Hospital de Bellvitge, on va morir.

Lampista de professió i treballador de manteniment a la fàbrica de Cristaleria Espanyola de l’Arboç, Gutiérrez era un apassionat del mon geganter, on va entrar l’any 2008 a la colla de Vilafranca. Entre els anys 2014 i 2018 va ser el cap de colla, càrrec que va deixar en mans de Jaume Rubio, substituït aquest mateix 2024 per l’actual responsable, Sergio Madrid.

També era membre de les colles de geganters de la Ràpita i de la Múnia. És previst que les tres parelles de gegants acomiadin Gutiérrez a les exèquies d’aquest diumenge. Prèviament, se’l podrà acomiadar fent costat als familiars i amics a partir de les 10 h.

A més de geganter, Jordi Gutiérrez ha destacat per fer ballar la peça del Tomasot durant anys a la Fira del Gall de Vilafranca del Penedès i havia jugat a hoquei patins amb el Club Patí Sant Ramon, a més de ser membre dels Falcons de Vilafranca. La seva mare, Montse Grau, és membre dels Castellers de Vilafranca, mentre que el seu fill adolescent, de nom Fèlix, també està vinculat com el pare al món de la cultura popular, atès que va a la colla dels diables de Sant Pere de Riudebitlles.

Jordi Gutiérrez va néixer el dia del seu sant i el 23 d’abril d’aquest 2024 hauria fet 47 anys. Des dels Geganters de Vilafranca i els Administradors i Administradores de la Festa Major de Vilafranca d’aquest any 2024 s’han emès missatges de condol a les xarxes socials.

També et pot interessar

Comentaris