El sopar del bitllet al Casal encetarà les Festes de Sant Raimon d’aquest any

18/01/2024 - 13:00h

Divendres al vespre comença el primer cap de setmana d’activitats

Les Festes de Sant Raimon ja són aquí. Després dels actes previs dels darrers dies, la considerada festa major d’hivern de Vilafranca s’enceta formalment aquest divendres al vespre amb el tradicional castell de focs (2/4 de 10) a la plaça Penedès i el Sopar del Bitllet al Casal (3/4 de 10). Aquest sopar, recuperat el 2018 per l’Agrupació de Raimons i Raimundes, s’ha convertit en un dels emblemes de les festes i en pòrtic d’una programació que inclou més d’una vintena d’actes repartits entre aquest cap de setmana i el següent.

Just després del sopar, arribarà el torn del concert de Yesterday’s, també al Casal (2/4 de 12), i una primera sessió de les Vesprades dels Raimons al bar musical El Forat del Pany al punt de la mitjanit amb Minova.

Durant aquest cap de setmana es desplegaran un munt d’activitats en diferents emplaçaments de la ciutat. Dissabte, a l’església de la Trinitat (7 del vespre), concert coral amb el Cor Xamusia, un dels actes amb pagament d’entrada, que es pot adquirir a la mateixa taquilla. També a les 7 del vespre, segona sessió de les vesprades dels raimons amb Siona a la plaça de Santa Maria. A les 8, a la plaça Llorenç i Barba, serà el torn de Malabaring Brutal.

Al vespre, a les 9, teatre amb l’obra Projecte Mir, de Jordi Santasusagna. Serà al Teatre Cal Bolet amb un preu de 5 euros i organitzat per la coordinadora de Grups Amateurs de Teatre de l’Alt Penedès (GATAP).
Hotel Cochambre. A 2/4 de 12 de la nit, torn per a un dels plats forts del programa d’enguany. Al Casal, arriba el ball de les festes amb Hotel Cochambre. L’entrada és gratuïta, si bé l’aforament és limitat en funció de la capacitat de l’espai.

Diumenge, a les 12 del migdia, de nou al Teatre Cal Bolet, ‘Cabaret d’Hivern’, amb entrada gratuïta, i a la mateixa hora, sardanes a la plaça Penedès a càrrec de la Cobla Reus Jove. La programació de diumenge continuarà a les 7 del vespre al Casal amb el Ball del Casal, a càrrec del grup Stres Band (amb preu de 7,5 euros per l’entrada). A la mateixa hora, a l’Auditori Municipal Maria Rosa Juncosa, concert ‘La Júpiter de Mozart’ amb la Camerata Penedès i Lorenza Borrani. Aquest concert l’organitza el Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca i les entrades es poden aconseguir a través de les xarxes (espectacles.vilafranca.cat).

També diumenge, a 2/4 d’11 del matí, s’organitza una visita guiada al castell de Sant Raimon de Penyafort de Santa Margarida i els Monjos. És una visita gratuïta, però per a la que cal reserva prèvia.
Un cop deixat enrere el primer cap de setmana, divendres 26, dissabte 27 i diumenge 28 es viurà el segon gran capítol d’activitats del programa amb més concerts, vesprades, el tast Raïm-On i actes infantils.

Durant tots els dies de les festes es pot participar al concurs d’instagram, amb tres premis per als tres primers classificats (un sopar a Cal Ton, dues entrades per al Teatre Cal Bolet i una ruta modernista) i també de la instal·lació poètica de Santi Borrell a la Rambla de Sant Francesc.

També et pot interessar

Comentaris