Adeu al Vendrell a l’empresari vitivinícola i vinculat a la restauració Josep Puig i Soler

13/01/2024 - 16:40h

Puig va morir dijous als 80 anys i aquest dissabte al matí ha estat acomiadat al Tanatori del Vendrell

Aquest dissabte ha estat acomiadat al Tanatori del Vendrell Josep Puig i Soler, empresari vendrellenc del sector vitivinícola i molt vinculat al de la restauració, i que va morir dijous a la tarda, als 80 anys.

Nascut a Sant Fruitós de Bages, Josep Puig va arribar al Penedès fa gairebé sis dècades i l’any 1965 va conèixer el sadurninenc Joan Roca, un dels seus millors amics i soci empresarial. Puig va coimpulsar amb el seu germà Miquel el restaurant i l’hotel de la urbanització Priorat de Banyeres del Penedès i també es va dedicar al sector de la restauració al barri marítim de Coma-ruga del Vendrell, a més d’obrir una botiga ‘gourmet’ al Vendrell.

Segons recorda Joan Roca, Josep Puig va fer també de responsable comercial a l’empresa vitivinícola vilafranquina Torres i va estar durant uns 7 anys a Xile per impulsar la delegació de la companyia al país sud-americà.

En tornar a Catalunya, Puig i Roca creen precisament una empresa amb aquest nom a la finca que Joan Roca tenia a tocar del nucli de Sant Vicenç de Calders i que actualment encara és la seu de la continuació de la firma, Avgvstvs Forvm, el celler que gestionen els fills Albert i Oriol Roca, el nebot Enric Roca i Rafael Solé.

Era l’any 1987 quan va començar l’excavació a la finca de Roca, que l’any següent treu les primeres ampolles de vi, si bé l’empresa no es funda com a tal fins al 1990. Puig i Roca va canviar el nom per a Avgvstvs Forvm, elaboradora de vi i vinagre, l’any 2001.

Josep Puig es vendria les accions de l’empresa amb Joan Roca i va invertir en l’obertura d’un celler al Priorat, ‘Viñedos de Itaca’ a la població de Gratallops, amb la seva filla gran, Sílvia. De fet, Puig, que va enviudar tot just l’agost de l’any passat, ha tingut tres filles: Sílvia, Núria, que va néixer durant l’etapa de l’empresari a Xile; i Maria del Mar.

També et pot interessar

Comentaris