La Policia Local de Calafell incrementarà aquest 2024 la plantilla i el parc de vehicles

Un vehicle policial de Calafell. (Foto: Ajuntament de Calafell)
10/01/2024 - 13:25h

La partida de seguretat ciutadana puja 400.000 euros, un 7%, per augmentar els efectius i els mitjans

La Policia Local de Calafell comptarà amb nous mitjans, tant humans com materials, a partir d’aquest 2024. El pressupost municipal, aprovat inicialment, preveu un increment de la partida de seguretat ciutadana d’un 7% (400.000 euros), en relació amb el pressupost de 2023. Amb aquests diners es contractarà nous agents, tant fixes com de reforç d’estiu, i s’adquiriran vehicles de dues i quatre rodes.

El nombre definitiu de nous agents es determinarà d’acord amb la planificació que està acabant d’elaborar el nou inspector en cap del cos, que s’ha incorporat al lloc fa unes setmanes. Però la idea, segons apunta el consistori calafellenc, és que l’ampliació d’efectius respongui a les diferents demandes i situacions que es produeixen al llarg de l’any en un municipi turístic. Per això hi haurà nous agents permanents i agents de reforç a l’època d’estiu.

De la seva banda, l’augment de partida permetrà adquirir vuit noves motocicletes i una furgoneta. Tots aquests vehicles seran elèctrics. L’Ajuntament ja ha avançant que el 2025, quan vencin els actuals contractes de rènting, renovarà els cotxes patrulla amb motor de combustió també amb vehicles elèctrics de forma preferent.

El regidor de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Calafell, Marc Casellas, explica: “Aquesta ampliació és molt destacable, perquè la seguretat és de les coses més importants que podem tenir a Calafell. La ciutadania ha de sortir al carrer de forma tranquil·la i segura i això qui ho pot garantir és la nostra Policia, amb tots els mitjans que sigui possible posar en les seves mans”.

També et pot interessar

Comentaris