La MariCartes visita Llambrusca i TIÁM, en el marc del programa CulturaMENT

02/01/2024 - 15:26h

El programa de la Diputació de Barcelona vol posar en valor els beneficis que aporta la cultura a la salut mental de les persones

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès va realitzar, a través del servei de Cultura, una acció vinculada al cicle festiu de Nadal i Reis, en el marc del programa CulturaMent de la Diputació de Barcelona. L’activitat va consistir en un taller per fer una carta conjunta pels Reis d’Orient, adreçat a les entitats sense ànim de lucre Llambrusca i TIÁM, que treballen amb persones amb alzheimer i amb persones amb diferents demències, respectivament. El taller va ser dinamitzat per la MariCartes, responsable de llegir i processar totes les cartes i desitjos per Ses Majestat els Reis d’Orient i que té despatx a Arcàdia, més enllà de la fàbrica, que va visitar Llambrusca i TIÁM per confeccionar la carta als Reis.

Uns dies després, un grup de persones usuàries de Llambrusca i de TIÁM han fet una visita adaptada a les instal·lacions d’Arcàdia, més enllà de la fàbrica, on hi té despatx la missatgera reial i a qui han pogut entregar la carta per Ses Majestats. 

El programa CulturaMENT de la Diputació de Barcelona vol posar en valor els beneficis que aporta la cultura a la salut mental de les persones i molt especialment envers el col·lectiu de persones grans amb demència. L’objectiu de la programació de CulturaMENT és millorar l’estat d’ànim de les persones afectades, facilitant la interacció personal, augmentant el coneixement cognitiu i l’atenció, així com sensibilitzar la població i eliminar barreres socials respecte la salut mental.

També et pot interessar

Comentaris