Calafell recupera aquest divendres el tradicional Quinto de Nadal

Membres de l’Associació La Bota de Calafell.
22/12/2023 - 12:00h

L’Associació La Bota, creada a principi del 2020 per potenciar diverses festes i recuperar-ne d’altres, també celebra un concurs de pessebres

L’Associació La Bota de Calafell, sorgida el gener del 2020 sent una quinzena de socis, i actualment amb una trentena, organitza aquest divendres a la nit, a les 10 de la nit al Cafè de la Vila de Calafell, el primer Quinto de Nadal del municipi.

L’objectiu de l’entitat és precisament impulsar les festivitats tradicionals i també recuperar-ne d’altres, “ja que teníem constància que s’havien celebrat durant moltes dècades i malauradament es van perdre i no havia nascut la voluntat encara per recuperar-les”, explica el seu president, Ricard Gutiérrez, de 23 anys.

El mateix president diu que creu que en un municipi com Calafell, “on cada cop es perd més el sentiment local, a través de les festes pròpies i la nostra manera de fer es pot promoure i mantenir la identitat calafellenca”. “El començament no va ser fàcil, ja que moltes persones no creien necessàries les festes que volíem recuperar, i potser per la gent jove (vaja, de la meva edat)en un principi no eren de les més cridaneres”, afegeix.

En un principi, La Bota va voler potenciar la festivitat del Corpus, amb la tradicional confecció de catifes; el Pa Beneït, diferenciant-lo de les festes majors; mentre que posteriorment va afrontar la Festa del Pubillatge i la de la Vellesa.

Quinto de Nadal i Concurs de Pessebres
Pel que fa al voltant de les festes de Nadal, des de l’Associació La Bota s’organitza l’esmentat Quinto de Nadal i també un concurs de pessebres. Antigament, entre els veïns es feia un concurs en què es valorava el millor pessebre i l’entitat el va recuperar l’any 2021 amb una participació de 12 pessebres. L’any passat, per motius logístics, no es va poder dur a terme, però enguany es recupera amb el mateix nombre de pessebres participants. El jurat està format pel Grup de Pessebristes del Vendrell i es reunirà per triar la millor obra demà, dissabte.

Quant al Quinto de Nadal, acte més típic de la Catalunya central, avui divendres al vespre se sortejaran gairebé una trentena de productes i vals del comerç local calafellencs. Hi podrà acudir tothom qui vulgui i la recaptació ajudarà a mantenir l’activitat cultural de l’associació La Bota i també es destinarà al foment del Pubillatge del Garraf-Penedès. S’organitzaran una desena de partides i cada cartró per participar-hi tindrà el preu de 50 cèntims d’euro.

Qualsevol persona interessada en contactar amb l’Associació La Bota ho pot fer a través de les xarxes socials i correu electrònic: labota_calafell, labotacalafell.blogspot.com i labota.cultura@gmail.com.

També et pot interessar

Comentaris