L’Ajuntament de Vilafranca instal·larà 5 noves càmeres de vigilància passat festes

Anuncia també que reforçarà la seguretat a la plaça de l’Estació i zones del voltant

El 7 de gener està previst que l’Ajuntament de Vilafranca comenci a instal·lar les noves càmeres de vigilància anunciades des de fa més d’un any. De moment es començarà per instal·lar-ne una a la plaça de l’Estació i una altra a la zona nord del carrer Sant Sadurní, cantonada carrer Espirall. Precisament serà en aquest carrer on se n’ubicaran dues més, en el seu recorregut que arriba fins a la zona de l’hospital comarcal i una altra a la rambla de Sant Francesc(entre el Casino i el col·legi Sant Josep). Es preveu que la instal·lació d’aquestes cinc noves càmares finalitzi el 10 de febrer.

Aquest és l’anunci que ha fet aquest matí el regidor de Seguretat Ciutadana, Ramon Zaballa, que ha declarat que la instal·lació de càmares, junt amb el patrullatge a peu que ja realitza la Policia Local, ha de ser una eina dissuassoria eficaç, en unes zones que es consideren especialment sensibles a la conflictivitat. El regidor ha argumentat la demora en la instal·lació de les càmares a causa de la lentitud del procés de licitació. Zaballa ha indicat que cada punt de videovigilància disposarà de tres càmeres, una de fixa i dues més de mòbils.

D’altra banda, el regidor ha aprofitat per anunciar mesures per extremar la vigilància a la plaça de l’Estació i rodalia, carrer Comerç i zona de l’estació d’autobusos davant del que, ha reconegut, un “increment de la sensació d’inseguretat en aquestes zones”. D’aquesta manera, es preveu que comencin a patrullar per la zona agents de la Policia Local, que rebran el suport dels Mossos d’Esquadra i, puntualment, es tindrà el reforç de l’ARRO i de la Policia Nacional.

Zaballa ha indicat que darrerament s’ha observat la presència habitual a la zona de l’estació de tren de persones que alteren la convivència i mostren conductes incíviques. Amb l’objectiu de normalitzar la situació i tranquil·litzar la població, l’Ajuntament està disposada a emprendre les accions necessàries per “erradicar els comportaments antisocials” d’algunes persones.

També et pot interessar

Comentaris