Jaume Nin homenatja Pau Casals en el tradicional pessebre de fusta que confecciona cada any

Els participants en la sortida del Grup de Muntanya de la Lira Vendrellenca celebrada aquest diumenge. (Foto: La Lira Vendrellenca)
18/12/2023 - 11:00h

El Grup Muntanyenc de la Lira Vendrellenca va portar l’obra del Clavetaire fins a l’ermita de Sant Joan d’Arbolí

El fuster vendrellenc jubilat Jaume Nin, conegut amb el motiu de ‘Clavetaire’, ha construït per a aquestes festes de Nadal el 54è pessebre de fusta des que va iniciar la tradició d’elaborar autèntiques obres d’art per coŀlocar en alguna muntanya uns dies abans de Nadal.

En aquesta ocasió ha plasmat una rèplica de la plaça Nova amb la imatge del mestre Pau Casals com a element central, atès que aquest 2023 –el 22 d’octubre– s’esqueia el 50è aniversari de la mort del violonceŀlista vendrellenc de renom universal. Quant a l’escena del Naixement que sempre ha d’aparèixer en tot pessebre, Jaume Nin l’ha coŀlocat en una de les porxades de l’emblemàtica plaça al centre històric del Vendrell, reproduïda a escala.

El pessebre, construït totalment de fusta per Jaume Nin, té una base de 42 × 40 centímetres i, com acostuma a fer des de fa anys, està pintat i decorat pel també vendrellenc Ferran Quesada.
La figura de Pau Casals està totalment feta a mà pel mateix exfuster vendrellenc, que explica que “està composta de quatre peces: la cadira, la figura de Pau Casals, el violoncel i l’arquet”.

Al Baix Camp
Diversos membres del Grup Muntanyenc de la Lira Vendrellenca, entre els quals hi havia el mateix Jaume Nin ‘Clavetaire’ (que el primer dia de l’any que ve complirà 88 anys), van anar a coŀlocar aquest diumenge el pessebre a la comarca del Baix Camp; concretament, a l’ermita de Sant Joan del municipi d’Arbolí.

Jaume Nin ‘Clavetaire’ conclou la conversa amb el 3d8 per explicar que ha estat treballant el pessebre d’aquest Nadal des que va acabar la festa major de Santa Anna, al mes de juliol, “després d’acabar els timbals de fusta que vaig fer a mà per a la colla dels Nens del Vendrell, estrenats precisament per la festa major”, i fins fa tot just un mes.

També et pot interessar

Comentaris