Reducció en les ocupacions d’immobles i robatoris en vehicles i comerços al Vendrell

La Junta Local de Seguretat del Vendrell es va fer divendres a la Sala Polivalent de la Vil·la Casals (Foto: Ajuntament del Vendrell)
18/12/2023 - 09:00h

La residència il·legal en habitatges del municipi cau un 26% aquest 2023 i els robatoris violents en comerços, el 24% des de l’estiu, segons la Junta Local de Seguretat del Vendrell

La Junta Local de Seguretat del Vendrell es va reunir divendres passat a la Sala Polivalent de Vil·la Casals del barri marítim de Sant Salvador amb la presència de membres de la Policia local, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil i Policia Nacional.

També van assistir a la trobada l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez;  el regidor de Seguretat ciutadana, Christian Soriano; el subdelegat del Govern a Tarragona, Santiago Castellà; el director dels Serveis Territorials d’Interior al Penedès, Àngel Soteras, així com els comandaments dels diferents cossos de seguretat.

La Junta Local de Seguretat va servir per fer balanç de les principals dades de l’any 2023 en matèria de seguretat ciutadana.

D’acord amb les dades que va analitzar aquest organisme i es van fer públiques al final de la reunió, una de les conclusions destacades és que les ocupacions d’immobles al Vendrell han disminuït en un 26% aquest 2023 respecte l’any passat. El regidor de Seguretat ciutadana, Christian Soriano, ha valorat satisfactòriament aquestes dades ressaltant que “aquestes xifres ens demostren que l’Oficina Antiocupacions és una eina eficient que funciona per evitar les ocupacions delinqüencials que provoquen inseguretat als nostres carrers”.

Soriano també ha explicat que aquesta reducció és la que ha provocat també un descens dels delictes comesos per persones relacionades amb les ocupacions, tals com robatoris en establiments o vehicles.

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha valorat també de la seva banda les dades compartides a la Junta i, en aquest sentit, ha posat de relleu que “els robatoris amb violència a establiments s’han reduït en un 24% des de l’inici de mandat, al juny del 2023”. Un període en el qual “els ⁠robatoris amb força i violència a habitatges han baixat en un 33% i els robatoris en vehicles ho han fet també en un 17%”.

Aquestes dades, segons l’alcalde vendrellenc, confirmen que “l’augment de la presència policial al carrer funciona per prevenir delictes i fer un Vendrell més segur”.

Kenneth Martínez també ha destacat que aquest any 2023 les detencions han augmentat en un 16% fruit de la major presència policial al carrer i els operatius conjunts amb altres cossos de seguretat.

Una altra xifra destacada fa referència a l’àmbit de la seguretat viària:  els atropellaments s’han reduït en un 19% i els delictes contra la seguretat viària en un 5%.

Millorar encara més la seguretat

Tot i el balanç positiu que s’ha fet a la Junta Local de Seguretat, tant l’alcalde com el regidor de Seguretat Ciutadana vendrellencs han conclòs que al proper any 2024 se seguirà prioritzant la millora de la seguretat ciutadana i que això passarà per seguir augmentant la plantilla de la Policia local i la dotació de més recursos materials per als agents del cos.

Així mateix, han dit, se seguirà treballant de forma coordinada amb els diferents cossos de seguretat amb presència al municipi.

També et pot interessar

Comentaris