Obre les portes el primer supermercat social i solidari de la vegueria Penedès

14/12/2023 - 17:30h

Està situat a Vilafranca i emplea 12 persones en risc d’exclusió social

El primer supermercat vinculat a l’economia social i solidària de la vegueria ha obert avui dijous a la plaça Tívoli de Vilafranca. Es tracta d’un ambiciós projecte laboral i social que combina el supermercat i un espai social situat just al costat. El SIS Caprabo s’ha posat en marxa gràcies a cinc entitats vinculades a l’economia social i solidària: Grup Entrem, Moltacte i Grup Alba, referents en la inserció laboral; Bildi Grafiks, experts en disseny i comunicacó, i Tandem Social, consultoria estratègica especialitzada en transformació econòmica i social. Les cinc cooperatives s’han aliat amb Caprabo per tirar endavant el projecte.

Les primeres hores de funcionament han estat molt intenses al nou supermercat. Hi treballen 12 persones amb risc d’exclusió social i amb discapacitats. El projecte, a més del supermercat, inclou un local social adjacent que funcionarà com a cafeteria i bar ecosocial on s’organitzaran esdeveniments, tallers, xerrades, exposicions, presentacions de llibres i activitats que fomentin la integració i la consciència social. Els responsables del projecte han estat en contacte durant els darrers mesos amb el barri per donar a conèixer la iniciativa.

El recinte de la cafeteria i el bar ecosocial, situat just al costat del súper, encara no ha obert les portes, a l’espera d’acabar les darreres obres d’adequació, que encara estan pendents d’executar-se. La idea és que el global del projecte es pugui posar en marxa les primeres setmanes del mes de gener, un cop hagin passat les setmanes de major activitat nadalenca.

També et pot interessar

Comentaris