PSC i ERC tanquen un acord de pressupost per al 2024

Francisco Romero i Pere Sàbat diuen que han trobat els punts de coincidència necessaris per posar al dia Vilafranca

El festeig entre el PSC i ERC ha acabat en acord. Les dues formacions han escenificat avui el tancament d’un pacte per tirar endavant el pressupost municipal de Vilafranca per al 2024 que s’ha de debatre i votar en el ple de la setmana que ve. Socialistes i republicans han arribat a l’entesa després d’un intens treball de negociació buscant les coincidències en els programes electorals i donar prioritat a una sèrie de punts amb l’objectiu final d’aconseguir una transformació i millora de Vilafranca.

Ambdues parts han destacat la voluntat de compartir un mateix model de ciutat que ha dut a una entesa que garantirà l’estabilitat, almenys aquest primer any, tot i que l’aposta té una visió plurianual. L’alcalde, Francisco Romero, ha expressat la satisfacció per haver avançat gràcies a aquest acord guanyant confiança i complicitat per tirtar endavant la gestió municipal diària sense oblidar els grans projectes de ciutat. Romero ha agraït la feina feta pels equips que han negociat l’acord: “Això és municipalisme, posar al davant els interessos municipals, el diàleg és el camí”, ha dit. De la seva banda, el republicà Pere Sàbat ha explicat que “tancar els primers pressupostos de la legislatura és important perquè determinarà la línia del mandat i ajudarà a fer el canvi de direcció que necessitem”.

Romero, ha indicat que s’ha buscat l’equilibri pressupostari tenint en compte uns ingressos per tributs municipals vinculats a l’IPC, així com la necessitat de mantenir un baix nivell d’endeutament. Romero ha destacat que les prioritats seran tot el que supera l’IPC, com ara l’acció social, amb un augment del 14%, arribant als 600.000 euros en recursos o el capítol de la seguretat, que pujarà un 9%, que representen prop de 400.000 euros. Altres capítols destacats seran la promoció econòmica i el comerç.

Qui ha detallat fil per randa els punts de l’acord de pressupostos ha sigut Pere Sàbat, que en el seu torn ha manifestat que “teníem claríssim que per arribar a un acord per tenir pressupostos hi havia d’haver una visió transformadora de la ciutat” de manera que tota la negociació havia de girar al voltant d’aquesta idea. Els republicans van seure a la taula de negociació de pressupostos amb les propostes treballades amb diferents sectors i entitats locals d’on va sortir el document Vilafranca 2024 i que gira al voltant de cinc eixos: l’actualització de la trama urbana de Vilafranca amb actuacions destacades com la remodelació dels carrers Sant Pere i Santa Magdalena; l’aposta per enfortir el comerç; l’aposta per la inversió social, per exemple, doblant la partida d’habitatge; la voluntat d’aconseguir uns pressupostos participatius que es treballin barri barri per disposar-ne el 2025, i l’aposta pels grans projectes de rehabilitació d’equipaments com l’antic hospital o la nau del carrer Comerç, a més d’executar un pla d’aparcaments que impulsin Vilafranca com a capital.

L’acord ha previst qualsevol escenari i per això incorpora la creació d’una comissió de seguiment, que es reunirà periòdicament, “per anar validant tots els passos que es facin”, segons Sàbat, i certificar el compliment dels acords.

També et pot interessar

Comentaris