Torrelles de Foix promou la venda a granel per reduir els envasos d’un sol ús

12/12/2023 - 15:10h

Es vol contribuir a canviar els hàbits de consum de la ciutadania fomentant l’ús d’envasos reutilitzables

L’Ajuntament de Torrelles de Foix, amb el suport de la Mancomunitat Penedès-Garraf i la Diputació de Barcelona, ha engegat la campanya ‘Raons de pes’, que fomenta la compra a granel en el comerç local per reduir els envasos d’un sol ús.

Amb aquesta acció en els establiments de Torrelles de Foix, es vol contribuir a canviar els hàbits de consum de la ciutadania, fomentant l’ús d’envasos reutilitzables i reduint els plàstics d’un sol ús alhora que facilitar, en aquells comerços en què sigui possible, la venda a granel amb l’objectiu de generar menys residus.

La campanya neix a partir de l’entrada en vigor del Reial decret 1055/2022, que aposta per la venda a granel com una opció per generar menys residus d’envasos i promou l’acceptació per part dels establiments comercials dels recipients reutilitzables que porti la clientela.

Amb la incorporació d’aquests nous hàbits de consum, a més de generar menys residus plàstics, també aconseguim disminuir presència de microplàstics en els aliments i els productes alimentaris que comprem a granel, fomentem un comerç local més sostenible i contribuïm a mitigar el canvi climàtic, ja que reduïm les emissions de CO₂ provinent de la producció d’envasos.

Els establiments adherits a la campanya són Autoservei Parellada, Làctics Foix i Cal Gilli; a més a més, Cal Xullat i Can Pardo oferiran als seus clients la possibilitat de comprar a granel fent ús del seu propi envàs reutilitzable, net i eixut. En aquests establiments es lliurarà una targeta de fidelització als clients i, per cada compra que es realitzi utilitzant el propi envàs, es rebrà un adhesiu. Acumulant-ne sis, la botiga obsequiarà el client amb bosses reutilitzables o carmanyoles per comprar sense residus.

Coincidint amb la campanya al comerç, estarà habilitada l’exposició ‘Prou! Plàstics’ al Casal de la Gent Gran, on els visitants podran sensibilitzar-se i conèixer més de prop la problemàtica que es deriva de la gran utilització de plàstics d’un sol ús per al medi ambient i per a les economies de les nostres societats. El Servei d’Educació Ambiental realitzarà visites guiades a l’escola.

També et pot interessar

Comentaris