Puja la bonificació per als usuaris recurrents de la C-32 entre el Vendrell i Sitges

La rebaixa passa del 70 al 75%, però des del territori es reclama el 100% al peatge troncal de Cubelles

Els usuaris recurrents de la C-32 entre el Vendrell i Sitges tindran a partir del 2 de gener del 2024 una bonificació del 75%. Això representa que els vehicles que de dilluns a divendres van i tornen per aquest tram tindran una rebaixa del 75% de l’import en lloc del 70% que hi ha actualment. Aquest és l’anunci principal que ha sortit de la reunió de la Taula de Mobilitat del Penedès, reunida a Vilafranca avui al matí després de més d’un any que no es convocava.


Tot i que des del Departament de Territori es valorava de forma positiva el resultat de la reunió, la sensació per a les comarques afectades, Baix Penedès i Garraf, era “agredolça”, tal com ho va definir el president del Consell Comarcal, Ramon Ferré: “Agraïm la sensibilitat i la voluntat, però continuem reivindicant el 100% de bonificació del peatge troncal de Cubelles”. Per Ferré, la realitat és que passen molts més vehicles per la C-31, travessant pel mig de molts municipis, quan “és l’autopista C-32 la que hauria de fer el paper de ronda”. En aquest sentit, va indicar que la bonificació ja la utilitzen 2.500 vehicles diaris, fet que ha permès treure trànsit de la C-31.
D’altra banda, el secretari de Mobilitat i Infraestructures, Marc Sanglas, i el delegat de la Generalitat al Penedès, David Alquézar, van informar que sobre la taula s’havia posat la millora del transport públic entre els municipis petits i les capitals de comarca. Alquézar va dir que cal redefinir el nou model de concessions públiques, aplicable a partir del 2028, ja que algunes són ineficients i cal mirar com fer-les més operatives.
Pel que fa a la línia de bus que uneix Vilafranca amb Barcelona, el director general de Transports i Mobilitat, Oriol Martori, va explicar que, a banda de les mesures de reforç establertes entre el setembre i l’octubre, continua l’auditoria per detectar les deficiències en el servei per part de l’empresa operadora i que les conclusions de l’estudi estaran disponibles a final de febrer de l’any vinent.

També et pot interessar

Comentaris