La CUP demana un pressupost socialment més just per pal·liar problemes endèmics a la vila

30/11/2023 - 12:31h

Els cupaires presenten les seves propostes per al debat de pressupostos 2024 que es farà al ple de desembre

El grup municipal de la CUP a Vilafranca ha comparegut aquesta setmana per explicar les seves propostes al debat de pressupostos 2024 que es durà a terme en la pròxima sessió plenària del mes de desembre. La portaveu, Marta Soler, ha explicat que el grup aposta per uns pressupostos “socialment més justos per poder pal·liar alguns dels problemes endèmics que pateix la vila”. Els cupaires consideren que amb uns pressupostos participatius, l’Administració tindrà moltes més eines per poder posar remei a dificultats de Vilafranca.

Per altra banda, els anticapitalistes fan una aposta ferma perquè es destinin 2 milions d’euros a polítiques actives per l’habitatge, adquirint pisos per a lloguer social i d’emergència. Així mateix, amb l’adquisició d’aquests habitatges, els ingressos que es rebrien, es tornarien a invertir dins el mateix departament d’habitatge. “L’accés a l’habitatge és un problema generalitzat que afecta molts sectors de la població, i és un dels puntals per a poder tenir un projecte de vida, amb l’estabilitat habitacional garantida”, ha conclòs Soler .


Pels cupaires, un altre tema important a tractar, són els equipaments públics de què disposa la Vila. Per això considera que caldria elaborar un Pla d’Equipaments Públics, que en faciliti els usos, l’organització i la seva planificació. “Vilafranca ha de tenir ja la segona biblioteca que fa una dècada que es reclama, descentralitzada i amb més recursos”, ha explicat Soler . Des de la formació també aposten pel replantejament del Mercat de la Carn, per tal de dinamitzar l’ espai i la zona, així com estudiar els usos de l’ Antic Hospital, on la població hauria d’expressar-se a través de processos de par ticipació
ciutadana.
La candidatura vilafranquina ha manifestat que, a causa de la pujada generalitzada dels preus, l’Ajuntament ha de fer-hi front donant alternatives i noves fórmules a la població. “Una de les mesures per pal·liar les pujades de preu que notarem pròximament seria en la millora de la recollida selectiva de la brossa. Per tant, des de la CUP apostem fermament per la implantació del porta a porta, que ens portaria, a la llarga, a una reducció del cost del reciclatge, que el paga la ciutadania” , ha explicat
Soler . A banda, aquest sistema també permetria l’aplicació de taxes d’escombraries de pagament per generació, i majors ingressos en el retorn del cànon.

D’altra banda, la CUP ha avançat que “apostarem perquè aquests pressupostos tinguin una clara connotació feminista, ja sigui amb les inversions i actuacions previstes com amb les contractacions, tant de personal com d’empreses”, ha insistit Soler . Per la formació, el feminisme ha de ser transversal a totes les polítiques públiques que es generen des de l’Administració, per tal d’ aconseguir una igualtat real entre gèneres.

També et pot interessar

Comentaris