Condemna de 7 anys de presó per un intent d’homicidi a Santa Oliva

El judici es va fer a l’Audiència de Tarragona el 13 de novembre passat.
29/11/2023 - 21:00h

Un home va malferir una veïna seva del barri de les Pedreres i ha estat condemnat també a no poder acostar-hi durant 9 anys

L’Audiència Provincial de Tarragona ha condemnat un veí de Santa Oliva de 58 anys, L.S.N., a 7 anys de presó, 7 anys més de llibertat vigilada i a 9 anys d’allunyament a un mínim de 200 metres de la víctima, a més de no poder-s’hi comunicar per cap mitjà, com autor d’un delicte d’homicidi en grau de temptativa a una altra veïna del mateix municipi de Santa Oliva, R.G.H, de 64 anys.

A més, l’home condemnat haurà de pagar una indemnització a la víctima de 8.495,93 euros per les lesions que li va causar en donar-li un parell de cops de puny i clavar-li tres ganivetades al coll i 4.025,52 euros per les seqüel·les d’aquesta agressió, més els interessos pel temps transcorregut des del moment dels fets.

Agressió sense discussió
Els fets jutjats i finalment motiu de la condemna van passar el 10 de març de l’any 2022 a la zona de l’establiment de la cadena Caprabo a Santa Oliva, a tocar del barri de les Pedreres on viuen víctima i agressor.

Sense que hi hagués cap discussió prèvia, l’autor dels fets va seguir la dona, que pateix una discapacitat psíquica del 49%, va preguntar-li si comprava sovint al supermercat i la va portar a una zona apartada i allunyada de testimonis per colpejar-la per l’esquena i agredir-la amb una arma blanca.

La dona va poder arribar a casa seva malferida, uns familiars van poder encara veure com la seguia l’agressor armat amb el ganivet i van avisar els Mossos d’Esquadra, que van detenir l’home. Un cop va passar a disposició judicial, va ser traslladat ja a la presó a l’espera del judici que es va celebrar el 13 de novembre passat.

Aquell 10 de març, la dona agredida va acudir inicialment a l’Hospital del Vendrell i posteriorment va ser derivada al Centre d’Assistència Primària (CAP). Amb tot, i davant de la gravetat de la ferida (que va començar a sagnar novament en el moment que la família de la víctima va interposar una denúncia a la comissaria dels Mossos d’Esquadra del Vendrell), va acabar sent intervinguda quirúrgicament d’urgència al Joan XXIII de Tarragona.

En concret, va haver de ser intervinguda per un cirurgià cardiovascular per reparar l’artèria jugular i va romandre 3 dies a la unitat de cures intensives (UCI).

Una familiar que vetlla per la dona agredida ha explicat al 3d8 que no està satisfeta per la condemna imposada, que considera “baixa”.

També et pot interessar

Comentaris