L’Institut Andreu Nin del Vendrell es convertirà en el centre de referència de l’FP integrada al Baix Penedès

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, i la delegada d’Educació al Penedès, Pilar Rodríguez.
23/11/2023 - 12:30h

L’objectiu és ampliar les places de formació professional per incrementar l’oferta formativa de l’alumnat al Vendrell i la resta de la comarca

Reunida la Taula Local de Participació del Vendrell, formada pels Serveis Territorials del departament d’Educació del Penedès i l’Ajuntament del Vendrell, s’ha proposat que l’Institut Andreu Nin del Vendrell sigui un centre de referència d’estudis postobligatori. L’objectiu és ampliar les places de Formació Professional (FP) per incrementar l’oferta formativa a l’alumnat del Vendrell i la resta de la comarca del Baix Penedès. 

La Formació Professional és una de les prioritats educatives de país per millorar la capacitació de joves i adults i, en conseqüència, el desenvolupament social i econòmic, s’ha remarcat durant l’anunci de l’acord.

Actualment, l’Institut Andreu Nin té les següents famílies d’FP: Activitats físiques i esportives, Administració i gestió, Comerç i màrqueting, Electricitat i electrònica, Fabricació mecànica, Sanitat, Serveis sòcioculturals i a la comunitat i Transport i manteniment de vehicles, amb un total de més de 900 alumnes matriculats aquest curs. 

Amb aquest objectiu de fer de l’Andreu Nin un centre de referencia post obligatòria, el proper curs ja no s’oferirà el nivell de 1r de l’ESO al centre. Els alumnes que actualment cursen l’ESO continuaran la seva etapa educativa al centre fins la finalització dels seus estudis.

Les escoles de primària adscrites per a 1r de l’ESO a l’Andreu Nin, de la seva banda, mantenen la seva adscripció a l’Institut Baix Penedès com fins ara. Aquesta actuació és possible de fer-la degut a la davallada d’alumnat de secundària com a conseqüència de la baixada demogràfica que permet ampliar, per contra, les places de postobligatòria. 

L’Institut Andreu Nin es convertirà en els propers cursos en el primer centre de Formació Professional integrada de la comarca del Baix Penedès, donant la possibilitat d’oferir una bona oferta formativa a tot l’alumnat de postobligatòria. 

També et pot interessar

Comentaris