ERC Vilafranca es reuneix amb la Federació d’Empresaris i Òmnium Cultural

23/11/2023 - 14:00h

Les reunions han estat per compartir propostes de cara als pressupostos del 2024

Molt positives. Així és com valoren els republicans les trobades amb entitats per compartir la proposta dels pressupostos del 2024 per Vilafranca. Seguint la ronda d’entitats per sumar i compartir visions, l’equip republicà s’ha reunit amb la Federació d’Empresaris del Penedès i amb Òmnium Cultural amb qui han coincidit amb la necessitat de que Vilafranca “es posi al dia” i tingui més ambició de ciutat per fer front als reptes de futur.

Posar Vilafranca al dia

Sàbat ha afirmat que l’objectiu és aconseguir uns pressupostos per posar Vilafranca al dia i la manera de fer-ho és “sumant”. Apunten que “farem tot el possible de la nostra part per fer que Vilafranca tingui uns
pressupostos ambiciosos”. Unes propostes que busquen el màxim consens amb el teixit associatiu de la ciutat. A la trobada amb Òmnium es va tractar sobretot la proposta del Pacte Social per la Llengua. Es van situar les problemàtiques i la davallada de l’ús social, que al Penedès està per sota del 40%. Unes dades que fan imprescindible actuar per resituar la llengua com una eina útil per la ciutadania i que sigui un dels elements imprescindibles per la cohesió social de la societat.

En aquesta línia tant des d’Òmnium com des dels republicans es van emplaçar a seguir treballant per ampliar les accions en defensa de la llengua des de tots els àmbits.

Sumar i fer força per la vila

A la trobada amb la Federació d’empresaris es va coincidir en la necessitat imprescindible de teixir espais de concertació entre el sector empresarial i el sector públic per dinamitzar l’economia. Un dels reptes que identifiquen els republicans és tot l’àmbit del comerç com a prioritat absoluta per aquests pressupostos i pel mandat. En aquest sentit a la reunió amb la presidenta dels empresaris del Penedès es va concretar la necessitat d’ajudar a la dinamització de l’economia, a la cerca de noves oportunitats i l’aposta per la reindustrialització i a la importància de generar llocs de treball de qualitat i amb valor afegit.

També et pot interessar

Comentaris