Som Poble-ERC del Vendrell proposa posar fi a la “discriminació dels nuclis marítims”

El portaveu del grup municipal Som Poble-ERC del Vendrell, Alfonso González
22/11/2023 - 17:06h

El grup municipal vol que el govern del Vendrell analitzi les mancances i estableixi un pla d’actuació per millorar la situació

“A partir de la constatació del malestar del veïnat dels nuclis marítims de Sant Salvador, Coma-ruga i el Francàs per la situació de deixadesa de l’espai públic i les dificultats per accedir als serveis bàsics”, afirma el grup municipal de Som Poble-ERC ha presentat una proposta al ple municipal del Vendrell de dilluns que ve (18 h) per fer una diagnosi de la situació i elaborar un pla d’actuació per millorar les mancances que s’hi detectin.

La proposta de resolució planteja que el govern municipal vendrellenc afronti la situació en col·laboració amb les entitats d’aquests nuclis i amb participació dels interessats en un termini de sis mesos. Un cop aprovat el pla de millora, l’ajuntament hauria de fer un seguiment semestral i informar el veïnat.


Administració descentralitzada
A més, la proposta de resolució de Som Poble–ERC planteja la necessitat de fer, en el termini d’un any, un procés de reflexió sobre el model de descentralització administrativa i de govern d’aquests nuclis, amb la implicació de tots els grups municipals, a més de la participació ciutadana.

La llista de greuges que plantegen les entitats veïnals dels tres nuclis és “llarga i s’arrossega de fa anys”, diu Som Poble-ERC, que afegeix que “tot això ha provocat un sentiment de marginació, de recels respecte al centre urbà del municipi, on es concentren la majoria dels serveis, i de desconfiança en l’dministració municipal en veure que la situació lluny de millorar, està empitjorant”.

La proposta de Som Poble–ERC que es debatrà al ple municipal vendrellenc de dilluns vol que “es posi fil a l’agulla per solucionar els problemes reals de les més de 5.000 persones que viuen als nuclis marítims i recuperar així la confiança de la ciutadania. La condició necessària és obrir un diàleg, fer participar a les entitats veïnals i la ciutadania afectada en la detecció i solució dels problemes que els hi afecta, i obligar al govern municipal a rendir comptes regularment de les seves actuacions”, conclou Som Poble-ERC.

La proposta de resolució presentada també demana que el govern del Vednrell informi al Ple sobre les decisions adoptades i les actuacions desenvolupades en el termini de tres mesos.

També et pot interessar

Comentaris