El periodista John Carlin convidat per Amnistia Internacional per fer una xerrada sobre drets humans

21/11/2023 - 13:49h

Estarà al Vinseum Vilafranca l’1 de desembre

Amnistia Internacional Penedès ja té enllestit per al proper 1 de desembre un acte commemoratiu del 75è aniversari de la Declaració dels Drets Humans de primer nivell. El periodista hispano-britànic John Carlin i Alfonso López, antic president d’Amnistia Internacional Espanya, protagonitzaran una conversa oberta sobre l’actual realitat mundial dels drets humans.

L’acte està programat al Vinseum de Vilafranca a les 7 de la tarda. Estarà obert a tothom i el públic assistent tindrà l’oportunitat de participar de manera activa a la trobada. La presència de John Carlin, un periodista que com a corresponsal ha viscut al llarg de la seva vida i de primera mà, un bon grapat de conflictes és un valor que l’entitat vol destacar de manera molt especial. Es autor, a més, de la novel.la “El Factor Humano” que va servir posteriorment pel guió de la pel.lícula “Invictus”.

Antoni Adrover, coordinador d’Amnistia Penedès, va valorar la presència de Carlin i Alfonso López en aquest acte al Vinseum. Adrover també va explicar que Amnistia Internacional Penedès ha fet arribar durant les últimes setmanes a diferents ajuntaments de la vegueria informació sobre la campanya de prioritats en Drets Humans de la legislatura 2023-2027. Es tracta d’una sèrie de mesures que l’entitat considera fonamentals tenir en compte i tirar endavant per garantir els drets de les persones.

El document amb les demandes s’ha entregat o s’entregarà als ajuntaments amb Policia Local. Són Sitges, Sant Sadurní d’Anoia, Gelida, Santa Margarida i Els Monjos, El Vendrell, Vilanova i la Geltrú i Vilafranca del Penedès. Es reclamen, entre d’altres, elaborar i implementar plans locals integrals de lluita contra el racisme i la discriminació, assegurar el compliment dels estàndards internacionals de drets humans en totes les actuacions, protocols i instruccions internes dels cossos policials municipals o promoure el respecte i la protecció dels drets econòmics, socials i culturals garantint l’accés al sistema sanitari o l’empadronament.

També et pot interessar

Comentaris