L’Agrupament Escolta enceta el seu 60è aniversari plantant 60 arbres

16/11/2023 - 15:32h

Ho van fer en una activitat de reforestació forestal a l’entorn de la riera de Llitrà

L’Agrupament Escolta i Guia Pere II i Santa Maria de Foix de Vilafranca va encetar dissabte passat els actes amb motiu del seu 60è aniversari realitzant una activitat de reforestació forestal a l’entorn de la riera de Llitrà. Ho va fer en coŀlaboració amb l’ADF La Carrerada i el servei de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès. La reforestació va ser en un solar proper a la riera de Llitrà i durant la jornada es van plantar un total de 60 arbres de ribera (àlbers, freixes, salzes…) per commemorar el seixantè aniversari de l’Agrupament. Precisament, l’any 2008 els Escoltes van apadrinar un tram de la riera i durant els dos anys següents van plantar arbres de ribera en diferents espais del tram. Ara, catorze anys després hi trobem un bosc de ribera consolidat.

A l’acte es va aprofitar per presentar la imatge i l’eslògan de l’aniversari i el cartell de la major part dels actes que tindran lloc el 2024. Així, el 20 i 21 d’abril es farà el Camp Sant Jordi, en què tot l’Agrupament marxa a una casa de colònies. El cap de setmana següent tindrà lloc un dinar institucional amb tota la gent vinculada amb el cau. El 15 de juny s’organitzarà el Can 60, una activitat que es farà al Tívoli i que consisteix en l’organització de diversos racons i en què també s’aprofita per donar a conèixer el cau i l’escoltisme a infants i joves de la vila. Aquell dia, al vespre s’organitzarà un concert conjuntament amb el GEP, que també celebra el seu aniversari, a les pistes, amb El Pony Pisador, un concert de gralles amb Els del darrere i una sessió de amb DJ Khala. Més, enllà al setembre s’inaugurarà l’exposició dels 60 anys a la capella de Sant Joan.

Al llarg del curs membres de l’Agrupament (infants, joves, caps, excaps i famílies) faran cadascú pel seu compte un total de 60 cims per Catalunya. També es publicarà un conte amb la coŀlaboració de 15 iŀlustradors, així com samarretes i dessuadores.

També et pot interessar

Comentaris