Junts proposa reforçar la seguretat a Vilafranca amb un dron policial

Presentarà una moció al ple de la setmana que ve perquè s’incorpori la mesura als pressupostos de l’any vinent

El grup municipal de Junts a Vilafranca presentarà la setmana que ve al ple de novembre una moció per tal que els pressupostos de l’any que ve incorporin una partida per adquirir un dron policial que vingui a reforçar la seguretat als carrers de la vila. El regidor i ex responsable de Seguretat Ciutadana el darrer mandat, Joan Manel Montfort, ha explicat que aquesta mesura, que ja s’utiliza en d’altres ciutats i també per part dels Mossos d’Esquadra, “és un sistema més efectiu i ràpid, el que fa una patrulla en una hora el dron ho fa en 5 minuts”.

Junts ha recordat que els passos que ha fet l’equip de govern en matèria de seguretat, com ara l’increment d’agents de la Policia Local i l’anunci d’instal·lar 15 videocàmeres abans d’acabar l’any, són temes que ja venien del mandat passat. I pel que fa a “la presentació estel·lar de la figura del sereno, ens sembla una mica estrambòtica perquè no deixa de ser una figura obsoleta del segle XVIII”. Per aquest motiu, Junts planteja la incorporació del dron policial per fer un seguiment d’aspectes relacionats amb la seguretat com ara robatoris, ocupacions il·legals, incivisme, agressions sexuals, però també incendis, abocaments irregulars d’andròmines i defecacions de gossos, entre d’altres.

Montfort ha indicat que un dron d’ús policial, que incorpora càmera tèrmica per actuar de nit i la formació de dues persones té un cost molt assumible, “de menys de 15.000€”. Els juntaires consideren que la validesa d’aquest aparell convencerà la majoria de representants municipals i si tira endavant la proposta es pot fer efectiva com a molt tard en sis mesos. “Val la pena estudiar aquesta proposta abans que utilitzar figures obsoletes com els serenos”, ha afegit.

Aquesta proposta és una de les que presenta Junts per incorporar en els pressupostos del 2024 en les converses que ja ha iniciat amb l’equip de govern. Segons el portaveu, Aureli Ruiz, “ja tenim algunes propostes sobretot pel que fa a inversions. Estem en un moment que a banda de les grans inversions no podem comprometre gran part del pressupost ni augmentar l’endeutament, per això és important fer petites inversions i aquesta n’és una”.

Aureli Ruiz ha indicat que els primers contactes amb l’equip de govern pel que fa als pressupostos ha tingut “una receptivitat inicial molt bona. Hi ha contactes interessants perquè creiem que hi ha punts d’acostament”. Ruiz ha assegurat que tot i no compartir amb el PSC les propostes electorals al 100%, “nosaltres estaríem disposats a incorporar-ne algunes”.

També et pot interessar

Comentaris