Recollida de signatures per a la millora del transport públic a l’Alt Penedès

Usuaris afectats per la massificació del servei reclamen el dret a viatjar de manera còmoda, ràpida, segura, sostenible i digna

El col·lectiu Prou cues al bus ha iniciat una recollida de signatures per reclamar una millora integral del transport a l’Alt Penedès. Els usuaris del bus que enllaça Vilafranca amb Barcelona, juntament amb l’associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP), han decidit prendre aquest mesura per exigir solucions a una problemàtica que s’arrossega de fa anys i que amb les deficiències en el servei ferroviari no han fet més que augmentar.
“Agafem el transport públic diàriament per poder anar a treballar i/o estudiar. Hi tenim tot el dret i hem de poder fer-ho de manera còmoda, ràpida, segura, sostenible i digna”, s’explica a l’encapçalament de la petició de signatures.


Actualment ja són gairebé 600 les persones que s’han afegit a la iniciativa, que demana un pla de transport integral, la millora en els horaris i les freqüències de pas, millores en les empreses concessionàries i en els vehicles, millores per part de les administracions públiques i, finalment, una millora en l’estació d’autobusos de Vilafranca.
El caos en el transport públic per carretera que es va accentuar el mes de setembre coincidint amb l’inici de curs afegit a les obres a la R4 de Rodalies va deixar imatges de llargues cues coincidint amb les hores punta, tant a Vilafranca com a Barcelona i les reivindicacions es van fer notar amb diverses accions fins i tot irrompent al ple municipal.
Amb la implantació de nous horaris i busos de reforç, els usuaris han notat “alguna millora, s’està consolidant el nou horari i l’estrés de principi de curs ha baixat, tot i que el malestar persisteix, han esdevingut més puntuals. Esperem que no només millorin els busos sinó també l’estat dels vehicles, per una bona seguretat i millor servei”, segons explica Adrià Nicolàs, del col·lectiu Prou cues al bus.

Les signatures es recullen en aquest enllaç

També et pot interessar

Comentaris