La CUP vol per a la comarca un servei d’atenció integral a la violència de gènere

14/11/2023 - 09:57h

Els cupaires presentaran una moció al ple per ampliar els serveis dedicats a les dones i el col·lectiu LGTBIQ+

A les portes del 25N, dia contra la violència envers les dones, la CUP Vilafranca ha donat a conèixer la moció que presentarà al pròxim ple de l’Ajuntament i que gira al voltant dels serveis dedicats al feminisme i al col·lectiu LGTBIQ+. Per la portaveu, Marta Soler, “hem d’apostar per tenir uns serveis cap a les dones ben dotats, tant econòmicament com de capital humà, per tal de portar aquests serveis al total de la població, i per tal que les persones interessades trobin aquest espai, un lloc segur i on poder resoldre dubtes i problemàtiques”.

Els cupaires consideren que tot i que els darrers anys a Vilafranca s’ha dotat de mé spressupost el servei d’Igualtat, amb això “no n’hi ha prou”. Per aquest motiu, han anunciat que demanaran instar al Departament d’Igualtat i Feminismes implementar el Servei d’Intervenció Especialitzada en violència de gènere, servei que no s’ofereix a la comarca, i que les persones que volen accedir a aquest, s’han de desplaçar a Vilanova o Igualada. Aquesta eina ofereix informació, atenció integral i recursos en el procés de recuperació i reparació a les dones que han patit o pateixen situació de violència, i també als fills i filles. T ambé se centra en l’acompanyament social i educatiu, l’atenció psicològica, tant a dones com els seus fills i filles, i l’assessorament jurídic.

Així mateix, també s’aposta per repensar l’espai on està ubicat actualment el servei d’Igualtat, el qual “no ofereix una primera visió amable, ja que l’edifici on està ubicat no genera confiança a entrar-hi, i fins i tot es pot dir que està amagat de la trama urbana de la Vila”, explica Soler . La portaveu ha afegit que “un servei com aquest hauria d’estar visibilitzat per tota la població, com a porta d’entrada a un servei d’ajuda i assessorament, així com d’altres serveis que la majoria de la població no saben de la seva existència”.

Soler també insisteix que aquest nou espai més ampli i amb més possibilitats, haurà d’ englobar altres serveis relacionats, com “la creació d’un Centre de Masculinitats Diverses i un Observatori de les Desigualtats, i aglutinar-los per tal de generar un àmbit d’acció sobre el feminisme i el col·lectiu LGTBIQ+
compacte, incloent-hi també el Servei d’Atenció Integral per a persones LGTBIQ+ que ja existeix”. Soler explica que “aquest espai haurà d’estar dotat d’una ampliació els seus horaris, oferint els serveis en la franja de la tarda, i on cada dia estigués a disposició un equip d’assessorament jurídic”.

També et pot interessar

Comentaris