Arriba al Vendrell un projecte per sensibilitzar i prevenir sobre la violència de gènere a l’adolescència


La Fundació CERES ha portat al municipi la iniciativa itinerant ‘Teixint Xarxes Violetes’, del Ministeri d’Igualtat
Durant aquest dijous i també divendres, l’alumnat de 4rt d’ESO de tots els instituts del Vendrell acudirà a una activitat de sensibilització sobre la violència de gènere adreçada a l’adolescència i la qual es troba ubicada a la Rambla Cañas.
Els nois i noies podran participar en diferents jocs i dinàmiques.
Així, segons han explicat la regidora de Feminisme i Drets LGTBIQ+, Silvia Vaquero, i Aroa Serna, de la Fundació CERES finançada pel Ministeri d’Igualtat de l’Estat, hi ha l’Scape Room de Violències Invisibles: un joc d’escapament coeducatiu, amb jocs mentals i d’habilitat, necessaris per resoldre enigmes mitjançant el treball cooperatiu sobre identificació de violències invisibles com ara la psicològica, sexual, emocional o digital.
També es disposa del role-playing “Stop Violència”, per treballar la resolució de conflictes o presa de decisions al voltant de la prevenció de la violència.
A més, hi ha l’anomenat Punt Violeta, un instrument promogut pel Ministeri d’Igualtat per implicar el conjunt de la societat en la lluita contra la violència masclista; i el joc de sensibilització ‘Masculinitats Tradicionals vs Noves Masculinitats’, que permet els nois i noies adolescents identificar mites de l’amor romàntic reproduïts en pel·lícules, música o llibres.
La Fundació CERES està desenvolupant aquest projecte, batejat com a ‘Teixint Xarxes Violetes sobre Rodes’, per a la sensibilització i prevenció de les diverses manifestacions de violència de gènere en l’adolescència i la importància de les noves masculinitats en transformació social.
Compta amb el finançament a càrrec del Ministeri d’Igualta, corresponent a la resolució de la Secretaria d’Estat d’Igualtat i contra la Violència de Gènere, per la qual es convoquen subvencions públiques destinades a programes i projectes de conscienciació prevenció i investigació de les diferents formes de violència contra les dones.
L’objectiu general d’aquest projecte és sensibilitzar i fer partícip la gent jove sobre les diverses manifestacions i maneres d’exercir violència envers les dones mitjançant la itinerància de la caravana a diversos punts d’Espanya, com Catalunya, Comunitat de Madrid, Múrcia, La Rioja, Comunitat Valenciana, Andalusia i Castella-la Manxa. La caravana prové de Tomelloso, a la província de Ciudad Real.