Se senyalitza la zona de seguretat de caça dels voltants de Vilafranca

08/11/2023 - 12:22h

Es podrà continuar caçant als espais més allunyats i menys freqüentats de la ciutat però només els caçadors del territori

Coincidint amb l’inici de la temporada de caça s’ha senyalitzat el perímetre de la zona de seguretat de caça d’una part del terme municipal de Vilafranca. Amb l’aprovació de la declaració per delimitar aquesta zona a final de l’any passat per part de la Generalitat, quedava prohibida la utilització de qualsevol arma de foc o similar per a l’exercici de la caça als espais agrícoles i naturals més propers al nucli urbà.

Es podrà continuar caçant a les zones del terme menys freqüentades i més allunyades de la ciutat, però ho podran fer únicament els caçadors del territori. Les àrees privades de caça de Santa Margarida i els Monjos, La Granada i Santa Fe del Penedès i Olèrdola, s’han ampliat, i en aquests espais s’hi podrà continuar caçant. D’altra banda, quan l’elevada abundància d’alguna espècie de caça ocasioni danys, la Generalitat podrà autoritzar caceres puntuals també a l’espai delimitat com a zona de seguretat.

El gener de 2018, l’Ajuntament de Vilafranca va presentar una sol·licitud de declaració de zona de seguretat de part del seu terme municipal a efectes de la Llei de caça, que es va resoldre favorablement al desembre de 2022.

Fins al desembre passat, la part no urbana de Vilafranca es considerava zona de caça lliure. Aquest fet permetia la realització d’aquesta activitat de manera lliure, i dificultava el control sobre quines persones hi estaven caçant. D’altra banda, les zones agrícoles i naturals més properes a Vilafranca són espais molt freqüentats per esportistes i caminaires, i la pràctica de la caça provocava inconvenients i situacions de risc.

Els municipis del voltant, en canvi, disposaven d’àrees privades de caça que permeten dur a terme l’activitat cinegètica de manera controlada i mitjançant un conveni de cessió de l’aprofitament de l’espai.

També et pot interessar

Comentaris