La Funifira de Gelida arriba a la 13a edició recuperant espais i presentant novetats

07/11/2023 - 18:00h

Se celebra entre divendres i diumenge

Aquest cap de setmana, del 10 al 12 de novembre, Gelida acull la 13a edició de la Funifira, l’esdeveniment anual que celebra la passió pel maquetisme, modelisme i l’oci ferroviari. Aquesta edició es distingeix per la incorporació de la primera trobada Lego, així com pel retorn dels apreciats espais de tast gastronòmic al seu emplaçament original, oferint una experiència completa que combina gastronòmica, cultura, tradició i innovació.

La inauguració de la fira serà aquest dissabte, 11 de novembre, a les 10 h al Pavelló Poliesportiu, de la mà del diputat Sergi Vallès Domingo, president de l’àrea d’Infrastructures i Territori de la Diputació de Barcelona, marcant l’inici oficial d’un cap de setmana ple d’activitats per a totes les edats.

Tres dies on la creativitat i l’enginy seran els protagonistes, Gelida es converteix en el terreny de joc de grans i petits amb la seva primera gran trobada de Lego a la Funifira. Aquesta nova iniciativa promet captivar l’atenció amb una exposició de construccions Lego gratuïta al Saló d’Espectacles de l’UCG, i tallers interactius per inspirar constructors de totes les edats i activitats lúdiques que transformaran la plaça de la Vila en un mosaic de color i fantasia i tallers de robòtica al Pavelló Poliesportiu.

L’espai gastronòmic, que cada any es consolida com un dels més esperats, torna a la Pista Jardí de la Unió del Casal Gelidenc, amb un horari extens que permetrà als visitants degustar els millors productes locals en un ambient festiu i acollidor.

Aquest any, a més, l’agenda inclou una varietat d’exhibicions de maquetisme en diferents modalitats, tallers de manualitats i aeromodelisme, i l’emocionant 6è ral·li fotogràfic – Gelida en fotos. Per als amants de l’esport i la música, la Funimetrada i el torneig de pàdel, així com el tardeo ‘Revival 80’s – 90’s i l’actuació de la Big Band, prometen ser punts àlgids de l’esdeveniment.

Marc Rodríguez, Regidor de Turisme i Promoció Econòmica, subratlla que “la Funifira és una finestra al món del modelisme i l’oci ferroviari, que ens permet gaudir i compartir aquesta afició amb una àmplia gamma d’associacions i expositors. Així com mostrar la cultura i gastronomia del nostre municipi arreu.”

Encara que l’operativitat del Funicular de Gelida es veu interrompuda per motius tècnics, des de l’Ajuntament es vol assegurar als visitants que aquest contratemps no impactarà en la qualitat ni en l’oferta de la fira.. Així, Rodríguez afirma, “Reiterem la nostra invitació a participar en les nombroses activitats programades i a descobrir els atractius turístics de la vila, amb el nostre estimat Castell i el Centre d’Interpretació del Funicular, així com, amb el patrimoni arquitectonic de la Ruta Modernista.”

També et pot interessar

Comentaris