Torrelles de Foix aprova per unanimitat les ordenances fiscals i taxes per a l’any 2024

02/11/2023 - 17:14h

La proposta del govern s’aprova amb el vot favorable de tots els grups del consistori

L’Ajuntament de Torrelles de Foix va aprovar aquest dimarts en sessió extraordinària les ordenances fiscals i taxes municipals per al proper exercici 2024, una proposta del govern d’Impulsem Torrelles de Foix que incorpora una revisió mínima dels tributs i preus públics, sensible a la situació social, en un context d’inflació i de fort augment dels preus.

En la majoria dels casos s’han revisat i actualitzat aspectes tècnics i de redactat de les ordenances, incorporant recomanacions de la Diputació de Barcelona i l’organisme de gestió tributària.
El punt ha comptat amb el suport unànime de tot el plenari, i els grups de l’oposició d’ERC i el PSC han votat favorablement a una modificació que recollia les seves propostes.

L’IBI es manté i la taxa de residus es revisa un 7%

Torrelles mantindrà l’any vinent els barems en el principal impost, el de l’IBI, en un exercici de reconeixement als veïns per l’esforç fiscal dut a terme en els darrers anys en què s’ha revisat progressivament l’impost per ajustar el tipus de gravamen.

La taxa de residus s’incrementa un 7% per tal d’avançar en el compromís que fixa la llei 7/2022 de residus de cobrir el cost real del servei. El govern confia que el municipi implementi en aquest mandat un nou sistema de recollida, a través de la Mancomunitat Penedès-Garraf, que permetrà aplicar mesures per a bonificar els veïns que facin una millor gestió dels residus domèstics.

Així mateix, s’ha recordat que la taxa contempla una important rebaixa per a pensionistes, jubilats, famílies nombroses i unitats familiars que acreditin una difícil situació econòmica, així com les bonificacions per l’ús de la deixalleria o la pràctica d’autocompostatge domèstic.

En l’impost sobre construccions i obres, s’incorpora una bonificació del 90% en les actuacions de moviments de terres. I també s’aplicarà una rebaixa de la taxa del 75% en l’impost de vehicles en aquells models de més de 25 anys, a petició dels grups de l’oposició, ERC i PSC respectivament.

Abans de cloure la sessió, l’alcalde Sergi Vallès ha traslladat formalment al plenari la notícia que es coneixia aquesta setmana relativa a l’aportació de quasi 1,7 milions que la Diputació de Barcelona ha concedit a l’Ajuntament i que permetrà afrontar la sentència judicial del cas Can Coral.

El plenari ha aprovat a l’inici de la sessió la xifra d’habitants a 1 de gener de 2023, que ascendeix a 2.608.

També et pot interessar

Comentaris