Vilafranca acollirà aquest dissabte la Nit de les Religions

27/10/2023 - 16:05h

S’emmarca en la commemoració del 75è aniversari de la declaració universal dels Drets Humans, essent la llibertat de pensament, consciència i religió un d’aquests drets

La Nit de les Religions, una activitat organitzada pel Grup de Diàleg Interreligiós i Interconviccional (GDI) de Vilafranca amb el suport de l’Ajuntament, tindrà lloc aquest dissabte 28 d’octubre per fomentar el coneixement mutu entre les diverses confessions religioses que conviuen a Vilafranca.

Des de l’any 2017 l’Ajuntament de Vilafranca dona suport al GDI de Vilafranca que coordina AUDIR (Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós), una entitat pluriconfessional que aglutina i mobilitza persones de distintes tradicions religioses que treballen en connexió amb les principals organitzacions internacionals de diàleg interreligiós per afavorir el coneixement, el diàleg interreligiós i la cooperació entre les diferents  confessions religioses presents a Catalunya, des de la perspectiva de la cultura del diàleg i de la pau.

Seguint el Pla Director de Cooperació i Drets Humans de Vilafranca (2021-2025), l’Ajuntament vol fomentar i sensibilitzar la ciutadania sobre la igualtat, la cooperació i la solidaritat. Per això l’Ajuntament es va posar en contacte amb AUDIR per col·laborar a donar a conèixer la diversitat religiosa de Vilafranca, amb l’objectiu que el coneixement mutu ajudi la ciutadania a ser més comprensiva, empàtica, i oberta.

La Nit de les Religions tindrà lloc emmarcada en la commemoració del 75è aniversari de la declaració universal dels Drets Humans, essent la llibertat de pensament, consciència i religió un d’aquests drets.

Acte inaugural

La Nit de les Religions començarà amb un acte inaugural dissabte a les 12h a l’auditori de VINSEUM amb una ponència de Lola López, antropòloga i la presència de les autoritats i representants de les diverses confessions, amb parlaments de l’alcalde Francisco Romero, de la regidora de Cultura, Àngels Dalmau, del director de la Fundació Pinnae, Joan Melero, i de la presidenta d’AUDIR, Montse Castellà. L’acte serà conduït per Jep Bargalló i comptarà amb l’actuació musical d’Anna Roig.

Durant la tarda hi haurà diverses xerrades i exposicions audiovisuals en els diferents centres de culte de la Vila.

Hi participen la Comunitat Bahá’í, la Comunitat Budista de l’Interésser, l’Església Evangèlica Baptista, l’Església de Jesucrist dels Sants dels Darrers Dies, la Mesquita de Vilafranca del Penedès, les Parròquies de Vilafranca i Sukyo Mahikari.

També et pot interessar

Comentaris