Sant Sadurní d’Anoia apuja un 20% la taxa de residus i un 9% l’IBI de cara l’any que ve

26/10/2023 - 18:37h

El suport de la CUP i l’absència d’una regidora de Junts va permetre l’aprovació

L’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia ha aprovat en una sessió extraordinària del ple municipal l’augment de les taxes i impostos de 2024. Les pujades més significatives seran les de la taxa de residus, que augmentarà un 20% i l’IBI que ho farà un 9%. En el cas de la taxa de residus l’increment té com objectiu accelerar el compromís de cobrir el cost real del servei l’any 2025. Passarà a ser de 177’9 euros pels domicilis (148,25 aquest any).

La proposta va acabar tirant endavant amb el vot de qualitat de l’alcalde Pere Vernet. El suport de la CUP, que per primera vegada va votar de forma favorable a unes ordenances des de que té representació a l’Ajuntament i el fet que una de les regidores de Junts no va poder assistir a la sessió per motius personals, va permetre el vot favorable final.

La regidora d’Hisenda Eva Cruces va reconèixer la “incomoditat” que representa pel govern incrementar els impostos, però va recordar la necessitat d’equilibrar el pressupost municipal davant el context d’actual inflació i l’augment de preus dels serveis.

Junts, PSC i PP van votar en contra de la proposta d’increment, mentre que el govern d’ERC i la CUP ho van fer a favor. Des de la CUP van argumentar que “és un canvi de rumb” amb una pujada de l’IBI que acosta els impostos als “barems mitjans”. Per Junts, és una “proposta que no planteja una reforma integral i progressista dels impostos” i el seu portaveu, Ton Amat, es va lamentar de la “manca de diàleg” per part del govern. El PSC va titllar l’augment de desproporcinat tenint en compte el context de crisi que viuen les famílies i va defensar una pujada més moderada. El PP també va oposar-se de manera frontal a la proposta.

També et pot interessar

Comentaris