Pinnae celebra els deu anys de la seva fundació

26/10/2023 - 14:34h

Divendres es farà l’acte institucional de celebració del 10è aniversari amb la presència del conseller de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Carles Campuzano

La Fundació Pinnae està de celebració. Compleix 10 anys de la seva creació i aquest cap de setmana ho festeja amb tota una sèrie d’activitats. De fet, els actes es van iniciar aquest dimarts amb la inauguració de l’exposició ‘10 anys de la Fundació Pinnae’ que, a través d’un audiovisual, mostra els orígens i la tasca de l’entitat. La inauguració va anar acompanyada de l’encesa de la nova iŀluminació de la façana del Fòrum Berger Balaguer.

Per divendres, està programat l’acte institucional a partir de les onze del matí a l’auditori del Fòrum. Presentat per la periodista Laia Paretas, comptarà amb la presència dels membres del Patronat, així com de representants polítics i d’entitats, entre els quals destaca l’assistència del conseller de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Carles Campuzano, i de l’alcalde de Vilafranca, Francisco Romero. L’acte inclourà la projecció de l’audiovisual de la Fundació Pinnae i l’actuació musical de la cantautora Gemma Humet.

També divendres, però al vespre, a partir de 2/4 de 9, l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat oferirà un concert solidari a la basílica de Sant Maria. Beethoven parlava d’aquesta simfonia com una de les seves millors obres, mentre que el gran Richard Wagner la va anomenar “apoteosi de la dansa”, referint-se als alegres ritmes que impregnen tota l’obra. Un concert per gaudir amb la gran música simfònica del segle XIX, amb l’obertura de l’òpera Armida, de Haydn, en si major com a prèvia i la peça ‘Sant Martí de Canigó’ del mestre Pau Casals com a colofó final en commemoració del cinquantenari de la seva mort. Es tracta d’un concert solidari, amb entrada donatiu de 10 €, a benefici de la rehabilitació de Can Trabal, seu del Grup Esplai Parroquial (GEP). Les entrades es poden comprar a traves del portal topticket.cat.
Conferència i concert familiar

Per dissabte, a les 7 del vespre, s’ha organitzat una conferència que es farà a l’auditori del Fòrum Berger Balaguer sota el títol ‘L’agricultura regenerativa com a resposta a l’emergència climàtica’, amb el meteoròleg de TV3 Francesc Mauri i la directora d’Innovació i Coneixement de Família Torres, Mireia Torres.

Els actes d’aniversari s’acabaran el diumenge. Així, al matí a partir de les 12 i al Parc Tívoli hi haurà el Concert en Família amb Dàmaris Gelabert. La família d’aquesta popular animadora infantil és una família de músics convençuda que la música ens acompanya sempre i ens ajuda a créixer. Un concert pensat perquè tota la família gaudeixi escoltant, cantant i ballant les cançons més conegudes de l’artista.
Cinema d’alta volada

Finalment, a la tarda, a partir de les 6, l’auditori del Fòrum Berger Balaguer acollirà la projecció de la pel·lícula La juventud, de Paolo Sorrentino. Una pel·lícula que compta amb les interpretacions de Michael Caine, Harvey Keitel, Rachel Weisz, Paul Dano i Jane Fonda. Es tracta d’un retrat tendre i sensible sobre la vellesa i les seves conseqüències. L’activitat inclou una breu introducció inicial del llargmetratge, així com un coŀloqui en acabar la projecció. Tots els actes, exceptuant el concert solidari, són totalment gratuïts.

També et pot interessar

Comentaris