La Festa de la Transhumància de Santa Margarida i els Monjos compleix 8 anys

19/10/2023 - 16:25h

Els actes centrals es faran diumenge amb la celebració de la fira, amb degustacions, activitats familiars i una mostra d’ovelles

La 8a edició de la Festa de la Transhumància de Santa Margarida i els Monjos durà a terme els seus actes d’avui fins diumenge i enguany inclouran tres exposicions i diverses activitats vinculades també als programes ‘Viu el Parc’ i ‘Parcs en Concert’, de la Xarxa de Parcs de la Diputació de Barcelona, a més d’activitats familiars.
El programa comença avui, dijous, amb un taller familiar de creació per fer un mòbil amb fulles decorades al Moli del Foix i l’endemà divendres s’ha programat una sessió de contes i animació infantil a la Biblioteca, a càrrec de Moi Aznar. També demà, els actes començaran amb una visita guiada al Castell de Penyafort, a les 6 de la tarda, seguida d’un maridatge de vins i formatges que anirà a càrrec d’Andrew Ashurst, de Wine Aspects, i d’un concert amb les cantautores Amaia Miranda i Ernest Bombí.


Excepte el tast, totes les activitats són gratuïtes tot i que cal inscripció prèvia a
turisme@smmonjos.cat o al 699 287 539. Per al taller de fulles decorades la inscripció cal fer-la a molidelfoix@smmonjos.cat.
Els actes centrals es duran a terme diumenge amb la celebració de la fira, que es farà com és ja habitual davant del Punt d’Informació turística del mercat local. La mostra inclourà un mercat i degustació de vins, caves, formatges i embotits. Durant tot el matí es podrà visitar també el mercat d’artesania i brocanters, així com una mostra d’ovelles dels pastors locals i l’exposició ‘El Camí ramader de Marina’. A més, es faran activitats infantils relacionades amb el món pastorívol i amb la novetat del Joc Transhumant.
A les 11, també s’ha programat una trobada de pastores i pastors, seguida d’una exhibició del Ball de Pastoretes dels Monjos i d’un concert amb Leyla Covers.
De manera paraŀlela també es podrà visitar l’exposició del concurs de fotografia dels Parcs del Garraf, d’Olèrdola i del Foix, a la sala d’actes de la Biblioteca, i la mostra sobre ‘La vida de l’aigua’, amb l’audiovisual Riu de Foix, produït per Estudi Divulgació Natura (EDN), al Molí del Foix.

També et pot interessar

Comentaris