Aquest cap de setmana se celebra la X Mostra de l’Enramada i la primera edició de la Retro l’Arboç

La coca enramada és dels productes típics arbocencs i d’altres indrets del Penedès. (Foto: Ajuntament de l’Arboç)
19/10/2023 - 16:00h

El certamen gastronòmic entre aquest divendres i diumenge comptarà amb més participació arbocenca que mai

Fins a 7 parades arbocenques oferiran els seus productes a la desena edició de la Mostra de l’Enramada del Penedès que té lloc aquest cap de setmana a l’Arboç, entre divendres i diumenge a la zona del Poliesportiu Municipal, i que comptarà paral·lelament amb la primera edició de la Retro l’Arboç, fira d’oci dedicada als videojocs clàssics, arcade, jocs de taula i personatges ambientats amb temàtiques relacionades.

Pel que fa a la participació a l’Enramada, la implicació de productors locals és un fet inèdit i que, per tant, no succeït en cap de les edicions anteriors de la mostra enogastronòmica.

L’Enramada oferirà al visitant 19 parades de 3 temàtiques principals: forns de pa, amb 7 participants, dels quals 3 són arbocencs; cellers, amb 5 parades, de les quals 1 és arbocenca; i restaurants, amb 5 participants, dels quals 2 són arbocencs. A banda, també hi ha 1 parada de cervesa artesana i 1 parada arbocenca de turisme rural. 

A més, la mostra comptarà enguany amb la participació del xef arbocenc Héctor Holgado que ens mostrarà la seva versió de coca enramada durant el show cooking de divendres. Com cada any, es podrà gaudir de l’actuació dels Minyons de l’Arboç del mateix divendres i la participació del Club Esportiu L’Arboç en la caminada de dissabte. 

La mostra de l’Enramada sempre ha gaudit d’una bona afluència de públic, que ha freqüentat assíduament totes les edicions celebrades. Però a partir de la 8a edició es va produir un punt d’inflexió amb la celebració simultània d’una fira relacionada amb el món del hobby i col.leccionsme al poliesportiu municipal, i el trasllat de la mostra de l’Enramada de la plaça de Catalunya a l’espai adjacent al poliesportiu, un espai molt més ampli i adaptat. Ambdues accions van generar un augment de més del 50% en el nombre de visitants i la consolidació definitiva de l’Enramada a la vila de l’Arboç.

Retro l’Arboç

Enguany, l’Enramada comparteix dates amb l’esmentada fira Retro l’Arboç.

L’Enramada i el Saló Retro L’Arboç són una iniciativa de la regidoria de Turisme i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de l’Arboç. Es pot consultar el programa al següent enllaç.

També et pot interessar

Comentaris