Els joves de 12 a 16 anys, principals destinataris de la nova campanya sobre el bon ús del patinet elèctric

L’Ajuntament edita uns flyers i informarà durant quinze dies però no sancionarà fins al novembre

El quantitat de vehicles de mobilitat personal circulant pels carrers de Vilafranca va en augment i, al mateix temps, també s’incrementa el nombre d’infraccions, especialment a bord dels patinets elèctrics. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Vilafranca, juntament amb la Policia Local, ha preparat una nova campanya sobre l’ús correcte d’aquests vehicles. La campanya comença avui i finalitzarà el 31 d’octubre i tindrà un component exclusivament informatiu i pedagògic i no sancionador. Les multes per infracció, que poden arribar als 200 euros, es començaran a posar a partir de l’1 de novembre.

Des de la regidoria de Seguretat i Convivència s’ha detectat una repetició de mals comportaments a l’hora de conduir un VMP, especialment pel que fa a una velocitat inadecuada (no es poden excedir els 25 km/h), circulació amb més d’una persona per vehicle i no complir les normes de circulació, tal com ha apuntat el regidor, Ramon Zaballa. La campanya informativa s’estructurarà al voltant de l’edició d’uns flyers, que es repartiran als centres educatius, des de les associacions de veïns i també es rebran de mans dels agents cívics. La campanya vol fer incidència especial entre els joves de 12 a 16 anys, uns 4.000 a Vilafranca.

Zaballa, acompanyat del cap de la Policia Local, Albert Romero, i de la responsable del servei de Convivència i Ciutadania, Dolors Marín, ha explicat que la campanya “volem que sigui informativa, educativa i no sacionadora perquè no tenim afany recaptatori”. Només se sancionarà en cas de detectar conductes perilloses o taxa positiva d’alcohol o drogues. Per Zaballa, l’objectiu és aconseguir “una bona convivència entre els usuaris dels VMP i els vianants”, tot i que també ha admès que aquest tipus de campanya caldrà que es vagi repetint periòdicament.

L’any passat, la Policia Local de Vilafranca va denunciar aproximadament 200 infraccions a bord d’un patinet elèctric i enguany, a falta de completar el trimestre, ja se n’ha denunciat la mateix quantitat

També et pot interessar

Comentaris