El telèfon 112 d’emergències registra 75 trucades per acudir els Bombers de la Generalitat a Calafell arran de les pluges

16/10/2023 - 13:12h

El municipi calafellenc i també Cunit han estat de les zones més afectades a Catalunya per l’aigua acumulada des de diumenge a la nit

Entre les 23h d’ahir diumenge i les 12h del migdia d’aquest dilluns, els Bombers de la Generalitat -a través del telèfon 112 per a emergències- han rebut un total de 137 avisos relacionats amb la pluja a diversos punts de Catalunya, 87 dels quals a la comarca del Baix Penedès. Més concretament, un total de 75 de les trucades s’han produït a la localitat de Calafell i 9 a Cunit.

A Calafell s’han acumulat en aquest episodi de fortes pluges fins a 115,4 litres per metre quadrat, mentre que a Cunit hi han caigut 88,2 l/m2. La majoria de les incidències que han requerit els Bombers de la Generalitat han estan relacionades amb inundacions a baixos, vehicles bloquejats per l’aigua o algun arbre o mur caigut. Cap persona ha resultat ferida.

A banda, la línia ferroviària R2 Sud de Rodalies de Renfe entre les estacions de Sant Vicenç de Calders i Cunit, així com les línies R13 i R14 de més llarga distància, ha patit una incidència derivada de la pluja. S’han acumulat grans quantitats d’aigua a les vies i el pas de trens s’ha mantingut tallat fins quarts de cinc de la matinada.

Fins les 7 del matí s’havien registrat retards de més de 25 minuts des de mitjana que s’han anat reduint de forma progressiva.  

Tot plegat després que diumenge Protecció Civil activés en alerta el pla Inuncat i el Servei Meteorològic de Catalunya emetés un avís per pluja intensa a les comarques de la costa i el prelitoral de Barcelona i Tarragona, especialment a les comarques del Tarragonès, el Baix Penedès i el Garraf.

Rècord de pluja ahir al Montmell

Finalment, val a dir que al municipi del Montmell es va registrar aquest diumenge la quantitat de pluja més elevada de la jornada a Catalunya. Segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya, s’hi van registrar 54,8 litres per metre quadrat, una trentena dels quals en només mitja hora; i també van ser importants els registres penedesencs a Cunit, amb 31,1 l/m2, i a Sant Martí Sarroca (30,3 l/m2).

Posteriorment, al Montmell el registre ha arribat fins als 61,4 l/m2 i a Sant Martí Sarroca, 42 l/m2.

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat aquest dilluns al matí l’alerta del Pla INUNCAT un cop finalitzat l’avís del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) per intensitat de pluja.

També et pot interessar

Comentaris