Els Dansaires del Penedès del Vendrell van actuar el cap de setmana al Vaticà

La colla sardanista dels Dansaires del Penedès a la plaça de Sant Pere del Vaticà (Foto: Dansaires del Penedès)
11/10/2023 - 19:36h

La colla sardanista va participar en els 800 anys de la Confraria de la Mare de Déu de Montserrat i els membres van poder saludar un a un el Papa Francesc

La colla sardanista dels Dansaires del Penedès del Vendrell va participar el cap de setmana passat en els actes de celebració dels 800 anys de la fundació de la Confraria de la Mare de Déu de Montserrat a Roma, on el papa Francesc va rebre dissabte la delegació catalana, d’unes 800 persones -la més nombrosa en representació de Montserrat des del 1950-, i va condecorar amb la Rosa d’Or la imatge de la Moreneta portada en peregrinatge des de la Catedral de Girona.

A més, la colla sardanista vendrellenca va tenir l’oportunitat de saludar personalment el Papa un a un, “i ens va regalar un rosari; va ser molt emotiu!”, explica el president dels Dansaires, Jan Morros.

Va ser en un moment que Francesc abandonava el pati de Sant Damas del Palau Apostòlic del Vaticà i va fer aturar el xofer del seu vehicle al lloc on hi havia els i les sardanistes arribats del Vendrell.

Es dona la circumstància que l’any 2002 els Dansaires del Penedès ja van poder assistir a un acte davant del Papa de l’església catòlica, que aleshores era Joan Pau II.

Val a dir que el Papa Francesc va saludar la delegació catalana amb la frase ‘Bon dia a tothom!’ en català i que entre l’expedició hi havia el cardenal arquebisbe de Barcelona i president de la Conferència Episcopal Espanyola, Josep Josep Omella; l’arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas; mossèn Joan Amich, representant del bisbat de Girona que ocupava el penedesenc Francesc Pardo fins a la seva mort, el 2022; i l’abat de Montserrat, Manel Gasch.

A més dels Dansaires del Penedès, que va tancar l’acte que es va allargar una mitja hora, al Vaticà hi van actuar els 39 membres de l’Escolania de Montserrat, que van cantar les peces del ‘Virolai’ i ‘Sota la vostra protecció’.

També et pot interessar

Comentaris