El CCBP crea el programa jove #preguntaopassa per a la prevenció de violència masclista

L’Institut Coster de la Torre de la Bisbal del Penedès.
11/10/2023 - 16:01h

És fruit del treball conjunt dels i les professionals del SIS Adolescents, el SIAD, l’Oficina Jove del Baix Penedès i els municipis adherits a Jove Baix Penedès

Els professionals de les Àrees de Serveis Socials i de Joventut del Consell Comarcal del Baix Penedès (CCBP), conjuntament amb els municipis adherits al projecte Jove Baix Penedès, han elaborat el programa #preguntaopassa que té per objectiu treballar en la prevenció de les violències masclistes entre el jovent de la comarca, dinamitzant-lo en diferents espais i de diferents maneres.

A partir d’un fulletó desplegable de mida butxaca, amb informació bàsica conceptual, de protocol i contactes en cas de necessitar ajuda i que es reparteix als i les joves en carpes als patis dels instituts, a través de les xarxes socials o en els punts d’informació situats a les festes majors o concerts joves, ara es proposa també realitzar dinàmiques de grups a les famílies i també als instituts.

Aquestes dinàmiques aniran a càrrec de BeFreyas, una entitat del Baix Penedès que treballa l’educació afectiva i sexual amb infants, joves, les seves famílies i professionals del camp social i educatiu.

La proposta es concreta en dos tipus de dinàmiques, per a realitzar durant els mesos d’octubre i novembre:

– Dinàmiques per a l’alumnat de 4t d’ESO: es treballarà el consentiment, els límits personals, la presa de consciència dels tipus de violència existents i el foment del respecte cap a totes les persones.

– Dinàmiques per a les famílies: es treballaran els mites de l’educació afectivosexual, el concepte de consentiment des de l’educació, l’educació no sexista i les eines i estratègies de prevenció, detecció i actuació. L’objectiu és replantejar-se el sexisme en els discursos que els hi donem als i les adolescents des de la família.

Aquestes dinàmiques són obertes i tenen el següent calendari:

Dilluns 30 d’octubre, a les 17 h, a la sala polivalent de l’institut Coster de la Torre de la Bisbal del Penedès, dimarts 7 de novembre, a les 18 h, a l’Institut Ernest Lluch de Cunit; i dijous 23 de novembre, a les 18 h, a l’Auditori de la Casa de Cultura de l’Arboç

Els instituts dels municipis adherits al projecte Jove Baix Penedès són l’Institut de l’Arboç, Institut Coster de la Torre de la Bisbal del Penedès i Institut Ernest Lluch de Cunit.

També et pot interessar

Comentaris