Àngel Soteras, primer director dels serveis territorials d’Interior al Penedès

Àngel Soteras, delegat territorial d’Interior a la Vegueria Penedès.
11/10/2023 - 13:13h

Ha assumit el càrrec aquest dimarts i amb ell ja són 7 els serveis territorials desplegats al territori

El març del 2022, el Govern de la Generalitat va anunciar l’inici del desplegament dels serveis territorials al Penedès, avançant que abans del 2024 hi hauria 8 serveis territorials propis desplegats.

Aquest dimarts s’ha fet un pas més en l’assoliment d’aquest objectiu, amb el nomenament d’Àngel Soteras com a director dels Serveis Territorials d’Interior al Penedès.

Nascut a Capellades (Anoia), Àngel Soteras ha dedicat bona part de la seva vida a la docència. En l‘àmbit polític, actualment és primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Capellades, i responsable de les àrees de Cultura, Promoció, Comerç i Turisme.

Del 2003 al 2007 va ser alcalde del municipi, i és regidor de l’ajuntament des del 1995. Soteras també és conseller comarcal de l’Anoia des del 1995, representant de l’Ajuntament de Capellades al Patronat del Museu Molí Paperer de Capellades i representant de l’ajuntament a la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XACTIC).

Desplegament de serveis territorials
Amb el nomenament d’Àngel Soteras com a director de Serveis Territorials d’Interior al Penedès, la Delegació del Govern ja ha fet efectiu el desplegament de 7 serveis territorials propis. Està previst que aquest octubre es nomeni, també, la nova direcció dels serveis territorials d’Igualtat i Feminismes, amb la qual cosa ja s’haurà assolit la fita que el Govern es va marcar fa un any i mig.

Abans de la primavera del 2024 també es nomenaran els directors/es de Justícia i Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Relleu a Educació
D’altra banda, els pròxims dies també es coneixerà el nom de la persona que assumirà la direcció
dels serveis territorials d’Educació al Penedès. Fins ara, el càrrec l’havia assumit Josep Maria Colomé, i amb el canvi al capdavant de la conselleria d’Educació el passat mes de juny s’ha decidit rellevar-lo.

Educació és el primer servei territorial que es va posar en marxa al territori. Ara com ara, ja hi ha unes 35 persones que hi treballen, i estan ubicades a l’edifici de l’Eina del Vendrell. Està previst que aquest hivern els serveis es traslladin a l’antic edifici dels jutjats de la capital del Baix Penedès, i que s’ampliï el personal fins a assolir una plantilla d’unes 80 persones.

També et pot interessar

Comentaris