Ametller Origen, Too Good To Go i la Generalitat de Catalunya, units contra el malbaratament alimentari

06/10/2023 - 10:00h

La col·laboració a tres bandes preten aconseguir resultats més eficients a l’hora de consumir els productes alimentaris

Sabies que el 30% del sòl agrícola es destina a produir aliments que després s’acaben malbaratant i no es consumiran? O que cada any es llencen a les llars del país 287 milions de quilos de fruita i 132 milions de quilos de verdura? Aquestes dades són només algunes de les moltes que posen de manifest que el malbaratament alimentari és un problema greu i real que cal abordar.

Coincidint amb el Dia Mundial contra el Malbaratament Alimentari, que es va commemorar el passat 29 de setembre, des d’Ametller Origen i de la mà de Too Good To Go, i amb el suport de la Generalitat de Catalunya, hem posat en marxa, per segon any consecutiu, una campanya de conscienciació i divulgació a totes les nostres botigues i que s’allargarà fins aquest diumenge, dia 8. En el marc d’aquesta campanya, ‘Si malbarates, no estalvies. El valor real dels aliments’, els consumidors poden conèixer de primera mà quines conseqüències té el canvi climàtic i què comporta per al planeta, així com consells per no malbaratar els aliments.

Quina relació tenen els principals monuments catalans amb el malbaratament alimentari?

Per donar a conèixer la magnitud del malbaratament alimentari, hem creat diferents missatges perquè els consumidors puguin entendre la realitat d’aquesta problemàtica. Així, per exemple, amb els 287 milions de quilos de fruita que es llencen a les llars cada any, es podria omplir fins a 11 vegades la catedral de Girona; o amb els 110 milions de litres de llet i derivats làctics que es llencen a les llars, es podria omplir fins a 33 vegades la piscina olímpica de Montjuïc, o els 9 milions de quilos d’ous que es malbaraten equivalen a l’alçària de 4.000 torres Agbar.

Aquestes dades es complementen amb altres equivalències impactants, com que malbaratar un tomàquet comporta llençar 18 l d’aigua, o que malbaratar un paquet d’embotit és com deixar una bombeta led encesa durant 12 dies.

Compromesos amb el zero malbaratament alimentari

Des d’Ametller Origen fa temps que fem camí per lluitar contra el malbaratament alimentari, treballant diferents línies d’acció en tota la nostra cadena de valor, tant en la producció primària com en la planta d’elaborats i a les botigues. Lliurem excedents de fruita i verdura directament dels nostres camps a la Fundació Espigoladors o donem a entitats socials productes excedentaris que elaborem al nostre obrador.

Així mateix, des de les nostres botigues donem aliments frescos i refrigerats amb data de caducitat pròxima a diferents entitats socials com Càritas, Creu Roja, Cuina Altem o Banc dels Aliments, oferim als nostres clients la possibilitat de comprar productes amb data de caducitat curta i salvem packs amb Too Good To Go.

Comentaris