Es presenta la Delegació del Baix Penedès de l’Associació Catalana per al Parkinson

05/10/2023 - 17:00h

És una entitat privada sense ànim de lucre que treballarà per donar atenció i assessorament a les persones malaltes de parkinson i familiars

Divendres es va presentar al Centre Cívic l’Estació del Vendrell la Delegació del Baix Penedès de l’Associació Catalana per al Parkinson (ACAP).

Aquesta és una entitat privada sense ànim de lucre que treballa amb la missió de donar atenció i assessorament a les persones afectades per la malaltia de parkinson i les seves famílies.

Els seus serveis van adreçats a la millora de la qualitat de vida i el manteniment de l’autonomia personal.

El parkinson és un trastorn neurològic i degeneratiu que no té un tractament de cura i la medicació és molt important per a minorar els símptomes. És per això que cal també fer teràpies, com logopèdia, fisioteràpia, cognitives… que ajuden a frenar el progrés i donar una millor qualitat de vida al pacient.

Les dades d’afectació a la comarca del Baix Penedès estan entre 150 a 250, amb una mitjana de 15 a 40 afectats nous cada any.

Fer front a una malaltia a nivell individual és dur i suposa un esforç alt a nivell familiar (econòmic, de cures, en qualitat de vida). És per això que també cal poder donar suport a les famílies, sentir-se juntes i ajudar-se, afavoreix entendre la malaltia i donar-li diferents enfocs.

Aquestes teràpies no entren per la Seguretat Social i són els afectats que s’han de buscar on dur-les a terme, amb la dificultat de trobar especialistes que coneguin a fons la simptomatologia i, per tant, les respostes terapèutiques adients.

Per la important repercussió que té poder-les fer adequadament i sobretot en un lloc proper, un grup de famílies afectades s’han animat a tirar endavant aquest projecte de Delegació de l’ACAP a la comarca del Baix Penedès, presidida per Montse Rafecas.

Els promotors del projecte afirmen que ho han volgut fer de la mà de l’Associació Catalana per al Parkinson, per la seva trajectòria de molts anys treballant pels afectats, “que ens aporta suport i coneixement de la malaltia, a la vegada que suport d’organització legal”.

Les persones interessades poden trobar informació a www.catparkinson.org i, entre d’altres maneres, poden contactar-hi a través de l’àlies d’Instagram (@parkinsonbaixpenedes), per correu electrònic a l’adreça parkinsonbaixpenedes@gmail.com i per telèfon, al 636 05 24 74.

“Encoratgem als afectats a posar-se en contacte amb nosaltres, li explicarem el projecte i els serveis que posem en marxa”, conclou la nova entitat.

                                               

També et pot interessar

Comentaris