Ametller Origen: cultivem més de 200 varietats de tomàquets als nostres camps d’assaig de Vilassar de Mar

05/10/2023 - 13:00h

Article de l’empresa penedesenca sobre un dels seus productes agrícoles emblemàtics

T’has preguntat mai què és un camp d’assaig i com podem aplicar la innovació als camps? Avui et volem explicar un dels projectes d’innovació que estem duent a terme per oferir-te els millors tomàquets amb el màxim sabor i nutrients durant tot l’any.

Més de 200 varietats als camps de Vilassar de Mar

Actualment, treballem amb més de 200 varietats de tomàquets als nostres camps d’assaig de Vilassar de Mar. I ho fem en el marc d’un projecte d’innovació per trobar aquelles varietats amb més potencial i més sabor. I com ho fem? Doncs les cultivem amb diferents tipus de fertilització, reg i poda, per afinar al màxim i trobar la varietat més saborosa i conèixer en detall les condicions agronòmiques que necessita. Quan trobem la combinació ideal, el que fem és cultivar-la en les diferents finques que tenim distribuïdes al llarg de l’eix de mediterrani, amb l’objectiu que puguis gaudir d’un tomàquet singular amb els màxims nutrients i sabor durant tot l’any.

El que també fem és, d’entre aquestes 200 varietats, encreuar-les amb altres varietats per arribar a aconseguir tomàquets més interessants: amb potencial per créixer, un sabor concret i unes fulles determinades. A més, també assagem amb varietats resistents a determinades plagues i fem un seguiment del seu cultiu.

Aquest projecte d’innovació ens permet oferir-te tomàquets singulars amb el màxim de sabor i nutrients.

La nostra manera de fer ens permet oferir-te productes exclusius i diferencials: en el cas dels tomàquets, treballem amb varietats exclusives, per obtenir un sabor únic. A més, fixem els protocols agronòmics i de postcollita, recoŀlectant-los en un punt de maduració avançat, per assegurar-nos que tenim el millor tomàquet a cada moment de l’any. Així mateix, fem una gestió eficient del reg i després de collir els tomàquets, els enviem a les botigues en menys de 12 hores per assegurar-nos que el producte arriba ben fresc i a punt per consumir.

Comentaris