Les platges del Vendrell passen la inspecció per recuperar la bandera blava

21/09/2023 - 16:00h

Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs, hi opten

Després d’uns anys sense presentar la sol·licitud per optar a la distinció de la Bandera Blava, les platges del Vendrell tornen a passar la inspecció de l’ADEAC (Asociación de Educación Ambiental y del Consumidor). Aquest dimecres, a petició del govern de l’Ajuntament del Vendrell, s’ha realitzat la inspecció preceptiva de les platges de Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs per optar a la certificació de qualitat de Bandera Blava.

Les platges de Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs van rebre per primera vegada el certificat de Bandera Blava l’any 1988 i estan certificades amb la ISO de qualitat i la ISO ambiental, que avaluen la gestió dels serveis i de les activitats que es desenvolupen a la zona de bany i a la sorra.

L’Ajuntament del Vendrell va iniciar el mandat passat la naturalització de les platges, entenent que aquestes son un espai natural i com a tal s’han de tractar, minimitzant l’impacte antròpic i les afectacions. Amb aquest propòsit l’any 2021 es va aprovar el Pla de Gestió del Litoral, amb una diagnosi i una planificació per recuperar el sistema litoral.

Seguint aquesta planificació, properament el Ministerio de Transición Ecológica executarà el projecte de construcció dunar al llarg del front marítim, amb elements vegetals i captadors de sorra per capturar-la i preservar-la contra els temporals i la transgressió marina. Per la seva part, el departament de Medi ambient i Sostenibilitat de la Generalitat intervindrà l’espai natural de les Madrigueres, amb un projecte de renaturalització en aquests moments pendent de licitar l’execució.

Molt destacat també és el projecte finançat amb fons Next Generation de naturalització i millora de l’entorn del Riuet, amb la finalitat de reduir l’impacte ambiental i millorar l’accessibilitat i els serveis.  El govern de l’Ajuntament del Vendrell entén que la naturalització per recuperar els ecosistemes del litoral i fer-los més resilients contra els efectes del canvi climàtic, també és compatible amb els serveis de qualitat necessaris per al lleure i l’activitat turística.

En aquests sentit, l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez ha assenyalat que “vàrem anunciar que les platges del Vendrell recuperarien la Bandera Blava i ja estem tramitant aquesta certificació que reconeix la qualitat ambiental i dels serveis de les platges de Sant Salvador, Coma-ruga i el Francàs”.

També et pot interessar

Comentaris