Torrelles de Foix té tres mesos per pagar 1,6 milions d’euros pel cas Can Coral

20/09/2023 - 12:52h

Una interlocutòria judicial fixa el termini perquè s’executi la sentència i la indemnització que va dictar l’any passat el TSJC

El jutjat contenciós administratiu número 13 de Barcelona ha dictat una interlocutòria en què dona a l’Ajuntament de Torrelles de Foix un termini de tres mesos perquè executi el pagament d’1,6 milions d’euros a l’empresa Building Factory, constructora de les obres d’urbanització de Can Coral, després de la sentència condemnatòria que va dictar la sala tercera del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya l’any 2022.

El cas es remunta al 2007, quan pocs dies abans de les eleccions municipals es van adjudicar les obres a l’empresa Building Factory per 13,9 milions d’euros, i que finalment es van elevar per sobre dels 21 milions.

La constructora va acabar demandant el consistori pel sobrecost, en una revisió de preus que no va ser acceptada per l’Ajuntament. L’empresa va reclamar un total de 3 milions d’euros i la sentència va reconèixer finalment una indemnització d’1,6 milions.

Durant aquests anys l’Ajuntament ha hagut d’aportar prop d’un milió i mig d’euros en concepte de quotes urbanístiques que els veïns no han pogut abonar a causa de la situació econòmica. A més, hi ha altres causes judicials i indemnitzacions pendents de satisfer, que ronden els 1,2 milions d’euros, del projecte de reparceŀlació de la urbanització.

El nivell d’endeutament i les obligacions que manté amb diversos préstecs impedeixen a l’Ajuntament de Torrelles de Foix assumir actualment el pagament d’aquesta indemnització. L’alcalde Torrelles, Sergi Vallès, ha assegurat que, des que es va donar a conèixer la sentència, han treballat insistentment amb altres institucions i entitats bancàries per trobar el finançament, de moment sense èxit, i fa un crit d’alarma per la situació límit i de paralització a què es pot veure abocat l’Ajuntament i el municipi si no es troba una solució en les properes setmanes.

“Ens enfrontem a un deute total que ascendeix a gairebé 4,4 milions d’euros. L’Ajuntament de Torrelles de Foix ja destina quasi el 20% del seu pressupost anual al pagament de deutes per la mala gestió del passat. Aquesta sentència ens condemna si no aconseguim un finançament adequat i suficient que ens permeti sobreviure econòmicament durant els propers anys, i seguir prestant els serveis públics als nostres veïns i veïnes. La situació és desesperant”, deia Vallès.

També et pot interessar

Comentaris