Una gran trobada de cotxes històrics commemorarà el centenari del circuit de carreres de Vilafranca

20/09/2023 - 09:45h

Se celebrarà el cap de setmana del 7 i 8 d’octubre

Vilafranca del Penedès, Santa Margarida i Els Monjos i Castellví de la Marca es convertiran el 7 i 8 d’octubre en la capital dels cotxes antics i clàssics de Catalunya. La Federació Catalana de Vehicles Històrics (FCVH) i els ajuntaments dels tres municipis col.laboren per organitzar una gran festa que servirà per commemorar el centenari del circuit internacional de carreres de Vilafranca.

Aquest circuit va ser seu de diverses carreres internacionals de velocitat a la dècada dels anys 20 del segle passat. Van ser proves precursores de l’actual Fòrmula-1 i van aplegar els millors pilots de l’època, amb nom tan mítics com els d’Enzo Nuvolari. El circuit unia Vilafranca del Penedès, Santa Margarida i Els Monjos i La Múnia en un traçat triangular que transitava per les actuals N-340 i B-212.

La trobada de cotxes antics (anteriors als anys 30 i 40 del segle passat) i clàssics es dividirà en dues activitats diferents. Per una banda es correrà la 23a edició del Ral.li de Tardor (Raid del Bolet), una concentració turística no competitiva organitzada per la FCVH i, per una altra, hi haurà la Trobada de Clàssics que també organitza la FCVH i l’Associació d’Afcionats als Cotxes i Motos d’Epoca.

El dissabte 7 al matí hi haurà una primera concentració de vehicles clàssics a Avinyonet (participants al Ral.li de Tardor) i a la tarda es desplaçaran fins a Vilafranca. A les 6, hi haurà una presentació i una exposició dels vehicles a la Rambla de Sant Francesc. Diumenge 8 es correrà el ral.li no competitiu pel circuit amb sortida a les 10 del matí i arribada a 2/4 de 2 del migdia amb aturades a Santa Margarida i Els Monjos i La Múnia. A Santa Margarida i Els Monjos, l’autor del llibre “Circuit de Vilafranca del Penedès. Cent anys d’oblit”, Lluís Hill farà una visita-presentació del circuit.

De manera paral.lela, el mateix diumenge 8 hi haurà la Trobada de Clàssics que també faran ruta per l’antic circuit penedesenc. Per a participar a les dues activitats, els vehicles s’han d’inscriure de manera prèvia.

També et pot interessar

Comentaris