Comencen les obres de millora de l’accessibilitat de l’estació de Renfe de Gelida

19/09/2023 - 14:03h

Els treballs s’allargaran durant set mesos

Renfe inicia aquesta setmana el projecte de millora de l’estació de Gelida per adequar-ne l’accessibilitat. Les obres tenen un pressupost de 630 mil euros i un terimi d’execució de set mesos. L’objectiu és que tot estigui enllestit la propera primavera.

El projecte consisteix en la instal.lació de dos nous ascensors amb connexió entre les andanes i el pas inferior, susbtituïnt les actuals plataformes elevadores. També s’adequarà el pas inferior, amb la renovació del sostre, les parets, el terra i les escales i es millorarà la il.luminació de tot l’equipament. Per completar la reforma, d’adequarà la marquesina en la zona dels ascensors i hi haurà nous paviments amb indicadors d’encaminament.

De la millora se’n beneficiaran els prop de 1.480 usuaris diaris que té aquesta estació. La fase que comença aquesta setmana de millores generals de l’accessibilitat és el primer pas per reformar-la de manera molt més integral a mitjà termini. Renfe està treballant actualment en un projecte d’ampliació de les andanes a 200 metres, canvi que permetrà que hi puguin circular els nous trens més llargs i amb major capacitat. També està previst la millora de l’edifici de l’estació. Renfe ja té encarregada la compra dels nous trens que s’estan construïnt a bon ritme

També et pot interessar

Comentaris