Arrenca la temporada d’activitats dels casals municipals de Gent Gran de Vilafranca

13/09/2023 - 09:20h

Aquesta setmana es reprenen els tallers de memòria, de dinamització de parcs de salut, els tallers de txikung i l’activitat del grup de Suport ‘Obrint camins’

Aquest dimartses va fer l’acte de presentació de la nova programació d’activitats per a Gent Gran dels casals municipals de gent gran de Vilafranca. El regidor de Drets Socials i Gent Gran, Ramon Zaballa, acompanyat de la cap del servei, Montse Domènech, explicava els objectius i contingut de la programació, en un acte a la Sala Gran de l’Escorxador plena de gom a gom.

Ramon Zaballa valorava la importància d’una programació molt extensa i completa, que és possible gràcies a la implicació de la Comissió de la Gent Gran, de les juntes dels dos casals municipals de gent gran, de persones que voluntàriament dediquen el seu temps en benefici d’altres persones. “Avui presentem una programació amb tallers que ja es feien el curs anterior, i també algunes novetats. Tots iguals d’interessants, com els cursos d’alfabetització digital, molt importants per reduir la bretxa digital que encara existeix”, assenyalava el regidor abans de la presentació. Zaballa apuntava que les dones participen molt més en tot tipus d’activitats per a gent gran, “i me n’alegro molt que sigui així, però també fem una crida perquè els homes hi participin, perquè aquestes activitats afavoreixen l’estat físic i mental i això és bo per aconseguir un envelliment actiu”.

La primera de les activitats a activar-se després de l’estiu han estat les sessions ‘Activa’t tu pots’, i aquesta setmana es reprenen els tallers de memòria, de dinamització de parcs de salut, els tallers de txikung i l’activitat del grup de Suport ‘Obrint camins’. Altres activitats que continuen són la gimnàstica activa, el cant coral, el taller de lectura, les puntes de coixí o les sessions d’informàtica, i comencen dos tallers nous al casal d’avis de l’Espirall: ‘Viure com jo vull’ i un taller de Teatre. La programació també inclou tallers i xerrades als dos casals d’avis, a càrrec de col·laboradors sobre temes d’interès per al col·lectiu de la gent gran: hi haurà cursos de telèfon mòbil, a càrrec de l’Associació ASENCAT; xerrades amb la nutricionista Anna Trillas de l’ICS Alt Penedès-Garraf; l’Aula de Salut per a familiars cuidadors o les xerrades de fisioterapeutes del CAP.

També et pot interessar

Comentaris