Nou detinguts per cultivar marihuana i tenir una ‘granja’ de bitcoins al Baix Penedès

Un moment de l’operatiu policial al Baix Penedès (Foto: Policia Nacional)
08/09/2023 - 14:02h

Operaven als municipis del Vendrell i la Bisbal del Penedès i el grup criminal ha estat desarticulat per la Policia Nacional

Agents de la Policia Nacional han desarticulat un clan familiar dedicat a cultivar marihuana, així com al minat de criptomonedes, a diversos domicilis de la comarca del Baix Penedès; concretament, ubicats al Vendrell i la Bisbal del Penedès.

S’han detingut un total de 9 persones, a les quals se’ls imputen els delictes de pertinença a grup criminal, tinència il·lícita d’armes, contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluids elèctrics i anàlegs.

El 30 d’agost passat es va dur a terme l’explotació de la investigació on es van detenir nou persones implicades en els fets; els qui, adoptant diferents rols dins del repartiment de funcions característic d’aquests clans, regentaven tant la plantació de marihuana com la ‘granja’ de criptomonedes.

Durant els registres domiciliaris van ser confiscades un total de 1.647 plantes de marihuana, es va intervenir una màquina destinada a la mineria de criptomonedes, valorada en uns 12.000 euros; i diversa maquinària i utensilis utilitzats per a la materialització dels il·lícits penals, com ventiladors, transformadors, splits d’aire condicionat, reguladors de temperatura, unitats d’aire condicionat exterior, làmpades de led, filtres de carboni, extractors. Tot plegat està valorat al voltant dels 26.000 euros.

Fruit dels mateixos registres domiciliaris, tambés van ser intervingudes 24.000 joies d’or, amb un pes proper als 200 grams i un valor de més de 9.000 euros; així com un vehicle d’alta gamma valorat en uns 85.000 euros.

Destacar, així mateix, la perillositat del clan familiar detingut, cosa que pot ser constatada objectivament si s’atén el fet que durant els registres la Policia Nacional també hi va trobar una pistola semiautomàtica, un revòlver, una pistola d’aire comprimit, així com una pistola llançadora i diverses armes blanques.

Operació tancada
Fruit de les primeres gestions de recerca, que van començar a principis del mes de maig passat, es va tenir coneixement a través de les vies de cooperació i col·laboració establertes entre els diferents cossos policials que operen al territori -entre el qual la Unitat de Suport Policial (USP) del Vendrell- sobre la possible existència d’una plantació tipus indoor a la localitat del Vendrell gestionada per un clan amb una acusada organització de tipus familiar.

Després de comprovar la veracitat de la informació i realitzades les necessàries diligències de recerca, la Unitat Contra la Delinqüència i el Crim Organitzat de la Brigada Provincial de Policia Judicial (BPPJ) de Tarragona va poder estretes el setge al voltant del clan familiar, i localitzar el total dels cinc domicilis on s’estava duent a terme l’activitat criminal.

Per poder certificar l’existència de l’il·lícit penal es van realitzar, així mateix, diversos mesuraments del subministrament elèctric als cinc immobles per tècnics d’una companyia elèctrica, cosa que va donar unes xifres d’amperatge anormalment elevades.

A més de la UDYCO de la BPPJ de Tarragona, en aquesta operació han intervingut també la Brigada de Policia Científica de Tarragona, així com el Grup d’Operacions Especials, la Unitat d’Intervenció Policial i la Unitat de Sistemes Especials de la Prefectura Superior de Policia de Catalunya i els GRECO-Costa del Sol.

També et pot interessar

Comentaris