Llorenç del Penedès reclama mesures per la insegurat a la travessia urbana

El lloc on va ser atropellada Emília Mitjans, veïna de Llorenç del Penedès (a la dreta)
08/09/2023 - 12:59h

Una veïna va morir en ser atropellada el 26 d’agost per un vehicle que circulava per la carretera del Vendrell

La mort per atropellament d’una veïna de Llorenç del Penedès, Emília Mitjans Colet, de 78 anys, ha provocat una petició veïnal i també del mateix Ajuntament de Llorenç del Penedès al Departament de Territori de la Generalitat perquè s’adoptin solucions a la problemàtica de manca de seguretat viària a la carretera del Vendrell que travessa la població. L’accident es va produir el vespre de dissabte 26 d’agost, quan un vehicle que circulava en direcció a Sant Jaume dels Domenys va atropellar Mitjans al pas de vianants.

La dona, molt coneguda al poble per haver estat 12 anys jutgessa de pau i fer tasques de voluntariat a l’església, entre altres raons, va morir l’endemà a causa de les greus ferides patides. Era casada, mare de 5 fills i àvia de 5 nets.

Des de l’ajuntament llorencenc s’ha lamentat la pèrdua d’“una persona exemplar, esposa, mare i àvia. Una llorencenca compromesa al servei de tot el poble. Una persona afable i propera
que es preocupava i vetllava sempre pel benestar de tothom”.

Més seguretat
Veïns del poble es van reunir aquest dilluns amb l’alcaldessa, Montse Ventosa, altres membres del govern llorencenc i el responsable dels Mossos d’Esquadra al Baix Penedès per mirar de trobar una solució a qüestions, per exemple, com l’excessiva velocitat amb què circulen diversos vehicles a la travessia del poble.

En aquest sentit, Maria Mercè Morgades, veïna de la zona, lamenta que fins i tot es facin curses de vehicles entre les rotondes del municipi i que sovint hi hagi cotxes aparcats sobre la vorera, la qual cosa dificulta la visibilitat en la circulació a l’hora d’entrar i sortir dels garatges.

L’alcaldessa ha comentat al 3d8 que “de manera imminent” s’incrementarà la vigilància policial i es coŀlocarà un radar mòbil per al control de la velocitat i que, per exemple, es demanarà a la Generalitat que el límit de velocitat passi dels 50 als 30 km/h, que es posin passos de vianants elevats i semàfors convencionals en comptes dels actuals, que es posen en vermell si la velocitat és superior a la permesa.

També et pot interessar

Comentaris